logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bardzo dziwna awaria - brak wody, popsuty wodomierz ...

Staszek36 25 Sie 2011 17:10 5644 4
REKLAMA
  • #1 9862049
    Staszek36
    Poziom 2  
    Witam wszystkich, jestem pierwszy raz na tym forum :D a przydarzyła mi się dziwna awaria :idea:

Mieszkam w kamienicy, w mieszkaniu jest jeden licznik zimnej wody na łazienkę i kuchnię. Któregoś razu reperowałem spłuczkę w toalecie, zakręciłem zawór, w tym czasie żona włączyła pralkę, natychmiast wyłączyłem pralkę. Jednak po tym wydarzeniu wyda w łazience (toalecie, zlewie, wannie) leci pod bardzo małym ciśnieniem (strumień o średnicy połowy ołówka), podczas gdy w kuchni leci normalny silny strumień, dodatkowo licznik zimnej wody przestał działać, nie mam pojęcie co się stało. To licznik wyprodukowany w 2003 roku, nie kulkowy, więc co u licha się mogło popsuć :?: nie rozumiem jak fizycznie możliwe jest by zatkać rurę z wodą do łazienki, bez zatykania tej z wodą do kuchni, a jednocześnie uszkodzić wodomierz, gdyby w kuchni również nie leciała zimna woda, wtedy bym pomyślał, że coś mogło zatkać rurę wpadając do wodomierza

Administracja dopiero w poniedziałek czynna więc postanowiłem spróbować na forum dowiedzieć się czegoś więcej.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9862244
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9862265
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 875
    Cześć ! Wszystko "fajnie", tylko to forum.............. elektroniczne , (elektryczne) :cry: .
  • REKLAMA
  • #4 9872624
    Staszek36
    Poziom 2  
    Motronic napisał:
    Gdzieś się oderwał kamień kotłowy (lub płat rdzy) , który porasta rury, utkwił w jakiejś zwężce lub kolanku i zablokował dane odgałęzienie. Miałe to samo, poradziłem sobie tak, że zakręciłem wodę przy wodomierzu, otwarłem jeden kran a w drugi wtłoczyłem sprężone powietrze; wyleciało całe mnóstwo paprochów.

Dziękuję za pomysł :!: czego użyłeś jako źródła sprężonego powietrza :?::D
  • #5 9874425
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    Kompresora, widzi kolega jakąś inną możliwość?
REKLAMA