logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego kabel pralki nagrzewa się podczas prania?

djoaza 28 Sie 2011 15:06 2191 7
  • #1 9871554
    djoaza
    Poziom 10  
    Witam
    Mam otóż taki problem podczas prania, kabel podłączony do gniazdka nagrzewa się czuć w dotyku że jest ciepły czym to może być spowodowane ?
  • #2 9871565
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4640
    Zacznij może od sprawdzenia połączeń gniazdo -wtyczka.
  • #3 9871576
    djoaza
    Poziom 10  
    Nie wiem co tam mogę sprawdzić bo za bardzo się nie znam ale łazienka miała tydzień temu remont i były nowe gniazdka podłączane i instalacja elektryczna prowadzona pod te gniazdka.
  • #4 9871590
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 9871604
    djoaza
    Poziom 10  
    A jak na innym gniazdku nie będzie się grzał to co to oznacza że coś jest źle z tym drugim gniazdkiem ?
  • #6 9871629
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 9871654
    arkdom
    Poziom 19  
    Ocena: 42
    djoaza napisał:
    łazienka miała tydzień temu remont i były nowe gniazdka podłączane

Możliwe, że w nowym gniazdku, jest kiepsko przewód podłączony i przepływ prądu powoduje grzanie gniazdka i przy okazji wtyczki.

Pytanie, czy grzeje się wtyczka, czy kabel na całej długości?
  • #8 9871685
    Akrzy74
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 1503
    djoaza napisał:
    Witam
    Mam otóż taki problem podczas prania, kabel podłączony do gniazdka nagrzewa się czuć w dotyku że jest ciepły czym to może być spowodowane ?

stanislaw1954 napisał:

Zacznij może od sprawdzenia połączeń gniazdo -wtyczka.

djoaza napisał:
    Nie wiem co tam mogę sprawdzić bo za bardzo się nie znam ale łazienka miała tydzień temu remont i były nowe gniazdka podłączane i instalacja elektryczna prowadzona pod te gniazdka.

Więc nie rozumiem po co ten temat! Poproś tego pana co Ci robił instalację o diagnozę i protokoły z pomiarów, zobaczysz jaka będzie miał minę, a po wykonanej pracy jak sądzę gwarancji udzielił.

Temat przenoszę do kosza.

Podsumowanie tematu

✨ Podczas prania użytkownik zauważył, że kabel pralki nagrzewa się w kontakcie, co może wskazywać na problemy z połączeniem elektrycznym. Użytkownicy sugerują sprawdzenie połączeń wtyczki i gniazdka, a także przetestowanie innego gniazdka, aby ustalić, czy problem leży w instalacji elektrycznej. Istnieje możliwość, że nowe gniazdko zostało źle podłączone, co prowadzi do nadmiernego nagrzewania się. W przypadku dalszych problemów zaleca się skontaktowanie się z elektrykiem, który przeprowadził remont.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA