logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mikrofon - nie słychać mojego głosu tylko szumy

02 Wrz 2011 16:56 29894 6
REKLAMA
  • #1 9888608
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 9888832
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Tak ma byc jak wyciszasz mikrofon w mikserze odtwarzania.
    Za to w mikserze nagrywania zaznacz mikrofon, zamiast tego co prawdopodobnie masz "mixer stereo" lub "what u hear".
  • REKLAMA
  • #3 9888856
    cepilek
    Poziom 26  
    Ocena: 193
    Spróbuj też tak: w prawym rogu na dole ekranu kliknij dwa razy szybko lewym klawiszem myszki na głośniczek, daj: Opcje/ Właściwości/Nagrywanie, zaznacz Mikrofon i OK a potem Opcje/ Sterowniki/ Zaawansowane i w polu Mic Boost daj ptaszka i zamknij - ciesz się mikrofonem w Skype do woli...
  • REKLAMA
  • #4 9888964
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #6 9889319
    vodiczka
    Poziom 43  
    Ocena: 4287
    mogłeś zwalić wejście jeżeli włączałeś i wyłączałeś wtyczkę mikrofonu podczas pracy komputera. Załatwiłem tak swój laptop i musiałem zakupić mikrofon z wyjściem na USB, wyszło taniej niż naprawa.
  • REKLAMA
  • #7 9889592
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z mikrofonem, który nie rejestruje głosu, a jedynie szumy i dźwięki otoczenia podczas korzystania z Skype'a i gier. Testował kilka mikrofonów, co nie przyniosło poprawy. W systemie Windows XP, karta dźwiękowa Sound Max Digital Integrated Audio wyświetla żółty trójkąt z wykrzyknikiem przy mikrofonie. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie wejścia mikrofonu, ale nie jest to pewne. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak zmiana ustawień w mikserze nagrywania, włączenie opcji Mic Boost oraz upewnienie się, że mikrofon jest podłączony do odpowiedniego wejścia. Istnieje również możliwość uszkodzenia wejścia, co skłania użytkownika do rozważenia zakupu mikrofonu USB.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA