logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Solo 645 - wysokie obroty, gaźnik Valbro, nie odpala po regulacji

DUDAŚ 03 Wrz 2011 10:21 3475 5
REKLAMA
  • #1 9890433
    DUDAŚ
    Poziom 14  
    Ocena: 65
    Witam. Jak w temacie piłą ciąłem wczoraj z 2 godziny ale zauważyłem że później jak puściłem z gazu to piła miała zbyt wysokie obroty i mi się łańcuch kręcił. Więc na drugi dzień chciałem spróbować wyregulować gaźnik ale już nie mogłem odpalić piły. Więc wykręciłem świece ale iskra jest, jeszcze ją wyczyściłem podlałem benzyny do cylindra i odpaliła, no ale jak się wypaliło to zgasła. Więc pytam czy to może być gaźnik do wyregulowania czy co innego. Gaźnik ma może ok 2 lat bo był wymieniany jest firmy Valbro. A piła powinna gasnąć gdy włączy się sanie czy wejść na obroty bo mi gasła.

Moderowany przez Pawel wawa:

Pisownię poprawiłem, na przyszłość proszę wykazać się większą starannością.

• REKLAMA
  • #2 9892676
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9893262
    helena33
    Poziom 27  
    Ocena: 725
    Albo dziurawy przewód paliwa, albo roszczelnienie układu silnika.
  • REKLAMA
  • #4 9893864
    DUDAŚ
    Poziom 14  
    Na początku się na szarpałem się z 15 min ale jak wyczyściłem świece i podlałem benzyny to zapaliła. Potem już paliła ale miała wysokie obroty na biegu jałowym więc wyregulowałem śrubką L żeby miała niskie obroty no i wchodziła dobrze na obroty. Ale po jakimś czasie cięcia gasła na jałowym więc podkręciłem trochę i nie gasła, ale za jakiś czas znowu kręcił się łańcuch więc zmniejszyłem trochę. Na drugi dzień odpalam i znów są wyższe obroty. Denerwujące jest te ciągle regulowanie. A tą śrubką T jak kręcę to niema żadnej różnicy w obrotach łańcucha. Żeby mi się łańcuch nie kręcił to musiałem regulować obroty jałowe L.
  • REKLAMA
  • #5 9893888
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 9893924
    DUDAŚ
    Poziom 14  
    A i jeszcze uszczelniacze wału raczej są szczelne. Obracałem piła na obrotach i nie było żadnych różnic.
REKLAMA