logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować centralę telefoniczną z automatycznym przekierowaniem?

spider_net 04 Wrz 2011 11:49 3943 9
REKLAMA
  • #1 9893652
    spider_net
    Poziom 19  
    Ocena: 61
    Szef polecił mi rozwiązać problem związany z telefonami stacjonarnymi w firmie. Niestety poza obsługą i podstawowym serwisem komputerów jestem laikiem w tematach związanymi z centralami i ich konfiguracją... jednak czego się nie robi dla szefostwa. Może przejdę do sprawy...

W siedzibie firmy mamy centralę, która wygląda tak:
    Jak skonfigurować centralę telefoniczną z automatycznym przekierowaniem? Jak skonfigurować centralę telefoniczną z automatycznym przekierowaniem?

Podczas gdy ktoś dzwoni do firmy odzywają się wszystkie telefony (jeden numer, 3 słuchawki). Docelowo ma być tak, aby po dodzwonieniu do firmy odezwał się automat (nagrany głos), który z kolei po wybraniu numeru wewnętrznego przekierowywał na poszczególną słuchawkę. Jeśli to ma znaczenie w siedzibie firmy jest linia analogowa, usługi wykupione u operatora Orange.

Byłbym wdzięczny, jeśli ktoś z was szczegółowo opisze mi jak mogę wykonać w/w zadanie, a docelowo uszczęśliwić szefa :roll:
  • REKLAMA
  • #2 9893838
    darek_wp
    Poziom 28  
    Ocena: 193
    Niestety mikrotel nie jest przyjazną centralą jeśli chodzi o programowanie. Raczej bez wizyty serwisu sie nie obejdzie.
  • #3 9894012
    spider_net
    Poziom 19  
    Ocena: 61
    Mimo wszystko chciałbym się podjąć tego zadania. Czy ktoś z was może mi udzielić istotnych informacji w sprawie?
  • REKLAMA
  • #4 9894227
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    Jeśli po wpisaniu 15 potem kodu centrali 111111 nie wyświetli kodu błędnego to możesz coś robić jeśli wyświetli to du......pa ( niech szef nie potania i wezwie kogoś z serwisu bo ty na pewno tego nie zrobisz ) wiąże się to z resetem całkowitym i programowaniem od nowa .
  • #5 9895446
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    A może by tak na początek zrobić porządek w tej szafie dystrybucyjnej , bo nie ma się czym chwalić .....;)
    i choć kurze powycierać.
  • REKLAMA
  • #6 9895462
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    Do nazwy "szafa dystrybucyjna " to daleka droga ... :) mnie na początek pasuję nazwa " szafa z gratami " :)
  • REKLAMA
  • #7 9896915
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 9900855
    grzenio1951
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Witam
    To jest Mikrotel 12, 15 lub 17. Ogólnie taka sobie przełącznica elektroniczna. Programuje się ją z telefonu - gniazdo znajduje się na dole obudowy. Instrukcje na stronie jak wyżej. Zaczynamy od 15 i 6 cyfr kodu. Default to 111111, ale każdy instalator mógł to zmienić. Jak wybierzesz 15 z telefonu podłączonego pod gniazdo w centrali i na wyświetlaczy zobaczysz ?????? tzn., że jest zmieniony kod. I tu problem, bo nie ma resetu centrali do ustawień fabrycznych. Albo serwis i wymiana flasha, albo serwis, który ma program do podglądu haseł (był taki w Mikrotelu). Jak sobie nie poradzisz z programowaniem, daj znać, Spróbuję pomóc.
  • #9 9901308
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 9902374
    grzenio1951
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    tak, dokładnie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w konfiguracji centrali telefonicznej Mikrotel, aby wprowadzić automatyczne przekierowanie połączeń. Obecnie wszystkie telefony w firmie dzwonią jednocześnie, a celem jest, aby połączenia były kierowane do automatu z nagranym głosem, który następnie przekierowuje na odpowiednie numery wewnętrzne. Użytkownik ma do czynienia z linią analogową i usługami od operatora Orange. W odpowiedziach podkreślono, że programowanie centrali Mikrotel może być skomplikowane, a w przypadku problemów z kodem dostępu, konieczna może być pomoc serwisu. Wskazówki dotyczące programowania obejmują użycie kodu 15 oraz domyślnego kodu 111111, jednak zmiana kodu może wymagać interwencji serwisowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA