Też niestety poszukuję ustawień. Niestety młodszy braciszek postanowił się pobawić w trybie serwisowym. Efekt jest taki ze kolory są troche dziwne i nie wszystko działa jak należy. Z tego co zauważyłem w trybie serwisowym nie ma możliwości przywrócenia ustawień. Jest factory reset ale nie dziala to na ustawienia trybu serwisowegooraz znalazlem jeszcze 2 jakies opcje SVC reset OTN reset. Nie zamierzam ich jednak dotykać bo nie wiem do czego one służa. Może ktoś powie coś o tych opcjach i jak dojść do fabrycznych ustawień trybu serwisowego?
lepiej nie zmieniać jak nie jest się pewnym a popsuć łatwo .
Bo zmian y-A zmiany dokonane w tym trybie nie maja odwrotu .
po ponownym uruchomieniu , lub w trakcie
w najlepszym przypadku jeszcze coś będzie widać
przywrócenie mieć dokładny taki sam model i podejrzeć oryginalne .
lub zrobić foto Proste .
nie zmieniać jak wyraźnie podane ''tryb serwisowy'' a właściwie fabryczny
Uwaga . Tv może stać się martwy
Całe menu jest i tak dla użytkownika rozbudowane na tyle że trudno czasem dość jak poustawiamy sobie ustawienia kolorów trybów i złączy ... ochh.
Z próbować zaktualizować Soft jest podany na stronie samsunga Wsparcie
!!! pobieramy plik archiwum .
dysk pen drive - czysty bez żadnych plików najlepiej sformatować .
następnie pobrane archiwum klikamy jest samo rozpakowujące się i wskazujemy
dysk pen drive i tam znajdą się pliki .
po zakończonym zapisie instalujemy dysk pen drive usb w TV i postępujemy z godnie i menu aktualizacja po usb .
UWAGA podczas nie wyłączamy zasilania Tv sam rozpozna i zaktualizuje wyłączy się i ponownie wystartuje
Powodzenia .
Pytania kierujemy na infolinie Samsung po to stworzona została.
Proszę poprawić załącznik w/g linku:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html#9767614 Proszę o korzystanie z przycisku przed wysłaniem postu. Błędy ortograficzne/ gramatyczne i inne nie będą tolerowane, regulamin pkt 15.
"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!" Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!
[_P_]
Załączniki:
! 2011-10-25, 21_08_56.jpg(40.76 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.