Witam, mam nietypowy problem. Otóż jestem adminem na małym forum o tematyce gry komputerowej (strona klanu) i wymyśliłem sobie takie coś jak miernik "skilla". Działać by to miało mniej więcej tak, iż dany gracz raz w tygodniu gra 3 mecze z konkretnym botem, a kolejne wyniki mają być prezentowane w formie wykresu. Tu właśnie się zaczyna mój problem. W jaki sposób to przedstawić na forum (stoi na PHP-Fusion), najlepiej aby można było to w łatwy sposób aktualizować? Oczywiście można na bieżąco tworzyć je w jakimś programie i aktualizować screenshot, ale takie rozwiązanie jest mało praktyczne i wygodne. Najlepiej gdyby dało się to zrobić podobnie jak w przypadku challonge.com (strona do organizowania turniejów, wpisujemy graczy i wyniki kolejnych meczy, a na forum można wkleić link do obrazka, który zawsze jest generowany i uaktualniony).
Pomijam tutaj fakt sensowności i skuteczności takowego miernika, ma to być tylko orientacyjnie i dla zabawy.
Ps. Jeśli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego (poza koszem oczywiście
)
Pomijam tutaj fakt sensowności i skuteczności takowego miernika, ma to być tylko orientacyjnie i dla zabawy.
Ps. Jeśli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego (poza koszem oczywiście