Wiem, wiem, umiem odczytać większość wpisów logu SMAT. Pytanie jednak jest następujące: czy ten dysk można jeszcze używać do danych czy tylko na system czy też tzreba zakupić JUŻ nowy dysk?
a jak jest wyjaśnione niżej, o co chodzi dla niedomyślnych, w stylu kawa na ławę (czyli na "śmieciowe" dane), to nagle sobie wymyśliłeś, że musisz te filmy ściągać??
Spoko, spoko, mózgu używam po prostu nie wdaje się w rozmowy o rzeczach za które znowu dostane warna/bana.
To komp mojego małego kuzyna, który w sumie to tylko gra tam na necie wjakieś mini gierki i pisze coś do szkoły. Myśle, że na razie mu starczy. Swoją drogą ciekawe czym tak zniszczył ten dysk...?
Dysk twardy ST3320813AS (300GB, SD23) wykazuje problemy z odczytem SMART, co potwierdzają narzędzia takie jak Aida/Everest oraz Victoria, które wskazują na trzy ostrzeżenia i błąd odczytu komendy SMART. MHDD po restarcie pokazuje SMART, ale również wykrywa jedno ostrzeżenie. Użytkownik zastanawia się, czy można nadal używać dysku do przechowywania danych, mimo że ma realokowane sektory. Odpowiedzi sugerują, że dysk nie nadaje się do przechowywania ważnych danych, a jego użycie powinno być ograniczone do mniej istotnych plików, takich jak filmy. Wskazano również na możliwe przyczyny uszkodzenia dysku, takie jak zasilacz niskiej jakości czy częste resetowanie komputera. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.