logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford galaxy MK3 2006 - dlaczego xenony mi sie wyłaczają

djfuri 12 Wrz 2011 15:51 672 1
REKLAMA
  • #1 9919449
    djfuri
    Poziom 9  
    Witam zamieniłem zwykłe lampy w fordzie Galaxy MK3 2006 na xenonowe oryginalne. Tylko proszę nie pisać że pozycjonowanie i spryskiwacze itp. Czytałem już o tym, przeszukałem elektrodę oraz google i nie ma odpowiedzi na mój problem

po zamontowaniu w aucie fabrycznych lamp xenon tylko mrugnie lub pali się 5 sekund i koniec. Xenony świeca tez do momentu włączenia silnika. Jak tylko przekręci się kluczyk i odpali to gasną po chwili.
    magiki z Forda oczywiście mówią że się to nie da Dodam że lampy normalne a w nich wstawione HIDy działały bez problemu natomiast po montażu oryginalnych xenonów jest klapa. Próbowano mi już programować lampy w komputerze ale nadal bez rezultatu.

Może ktoś w innym fordzie np. Mondeo, s-maxie miał podobny problem. Poproszę o podpowiedź jak je odpalić.
    Czy któryś z elektryków przerabiał już ten problem? Zastanawiam się czy zamiana sterownika od świateł (modułu) coś by dała.
    Proszę moderatorów o nie przenoszenie tego tematu do kosza, gdyż na elektrodzie i google tego problemu rozwiązanego nie ma, a wiem że sporo osób z galaxy i xenonami ma problemy
  • REKLAMA
  • #2 9919609
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 529
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - p.3.1.13, p.3.1.17 orazAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
REKLAMA