logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyświetlić napisy w filmach RMVB na AllPlayerze?

wowerman 28 Lis 2004 22:58 1569 9
REKLAMA
  • #1 1021095
    wowerman
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    Witam.Ostatnio zaczynaja przybywac filmy które mają po 300 mega bajtów.Zainstalowałem kodek real alternative w ver1.29 Zwykły best palyer v1 nie odtwarza tego dobrze.Mam all palyera i jest oki,ale kiedy wrzuciłem text do filmu(niby do tej wersji pliku rmvb),niestety on sie nie wyswietla.Co możecie poradzić.Plik ma ikne pliku notatnikaa nie jak dla divxa textowego(inna ikona)
  • REKLAMA
  • #2 1021566
    anddd
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    Użyj media player classic.Tam masz opcję typu: load subtitles. Jeżeli będzie problem to we właściwościach uaktywnij wszystko co kojarzy się z direct 9 (o ile używasz tego directa)
  • #3 1021660
    taniel
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    nie spotkałem się jeszcze z tym aby napisy do filmów były w notatniku, sprubuj zapisać ten plik w .txt albo skopiuj do tego pliku,
    albo ściągnij nowe napisy, zrób synchro Time Adjuster'em
  • REKLAMA
  • #5 1022608
    wowerman
    Poziom 23  
    Wlasnie tez odpalałem przd media player classic.Tam program woła by cos zmienic.zmieniałem opcje direct x,ale wtedy wogle film nie chciała sie otworzyc,oglnie tez zainstalowałem direct x9.golnie kilka opcji w media playerze sa nieaktywne,czy to wina kdeków,?Zainstalowałem ich dosc duzo.dnosnie formatu pliku textowego to on nie jest zapisany w notatnuku,tylko po sciągnieci z neta taka ma ikone.O jaka synchro chodzi,textu do filmu?
    PS:Moze system nie moze tych p[lików jako txt zobaczyc,to wystepuje ikona notatnika,a w nim odpaliłem pliki to sa tzw bzdury.Moze worda musze zainstalowac.
  • REKLAMA
  • #7 1022908
    wowerman
    Poziom 23  
    Dzieki za linka,zainstaluje,moze sciagne inne pliki z innych stron.
  • #8 1022976
    wowerman
    Poziom 23  
    Witam wszystkich. Sprawa jest banalna. Pliki były spakowane. ylko nie wiem dlaczego nie pkazywały się jako pliki rar.a mam go zainstalowanego. Dzieki za linka do stronki, na której znalazłem potrzebne info na temat plików, textów , oraz programów które nie odtwarzają textu do filmów rmvb.
  • REKLAMA
  • #9 1292722
    henrry
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    odkopie temat
    bo ja na tej stronie nieznalazlem inforamcji jak zorbim ze zwylkych napisow zeby dzialaly w formaie rmvb?
    z gory dziekuje za pomoc
  • #10 2143001
    jarekzczechó
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    henrry napisał:
    odkopie temat
    bo ja na tej stronie nieznalazlem inforamcji jak zorbim ze zwylkych napisow zeby dzialaly w formaie rmvb?
    z gory dziekuje za pomoc
    Poprostu muszą być pisane nie według klatek-microdvdplayer lecz według czasu-tmplayer ściągasz darmowy program Subripper i tam je ustawiasz jako microdvdplayer a pozycja wyjściowa tmplayer sekunda są napisy według czasu.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy wyświetlania napisów do filmów w formacie RMVB w odtwarzaczu AllPlayer, gdzie napisy nie są widoczne, a pliki napisów mają ikonę notatnika i nie są rozpoznawane jako standardowe pliki tekstowe. Zalecane jest użycie alternatywnych odtwarzaczy, takich jak Media Player Classic z opcją ręcznego ładowania napisów oraz CinemaPlayer, który obsługuje napisy do RMVB bez problemów. Wskazano, że pliki napisów mogą być spakowane (np. w formacie RAR) i wymagają rozpakowania. Konieczne jest także, aby napisy były zapisane w odpowiednim formacie czasowym (np. TMPlayer), a nie według klatek (MicroDVD). Do konwersji formatów napisów polecono darmowy program Subripper, który umożliwia zmianę formatu napisów z MicroDVD na TMPlayer. Problemy z kodekami i konfiguracją DirectX mogą wpływać na odtwarzanie filmów i napisów, dlatego warto zweryfikować instalację kodeków i ustawienia DirectX 9.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA