Miałem zamiar robić kolumny DIY, jednakże pomysłu zaniechałem, nabyłem w okazyjnej (w moim mniemaniu) cenie Tonsil Premium Front (130w 6ohm).
Amplituner jaki obecnie posiadam to Harman/Kardon HK 3250 (stereo), jego dźwięk mi odpowiada, jednakże szukam czegoś z pilotem, czegoś nowszego i jeśli oczywiście to możliwe z lepszym brzmieniem szczególnie w zakresie wysokich tonów.
Pokój ma ok 12m2, w przyszłości może wrzucę ten amplituner do salonu, jednak na chwilę obecną będzie grał w stereo stąd poniższe priorytety:
- cena do 600pln (500 ale 100 się skołuje:))
- dobra jakość dźwięku w stereo (dopasowana do Premium Front)
- pilot
- firmówka (nie chcę chińszczyzny)
Nie chciałbym też żeby sprzęt był bardzo wiekowy... powiedzmy od 2000 wzwyż.
Muzyka jaką słucham to raczej ciepłe wokalnie kawałki bez techno i ciężkiego metalu, nie lubię muzyki która męczy ucho.
Co byście polecili ??
Amplituner jaki obecnie posiadam to Harman/Kardon HK 3250 (stereo), jego dźwięk mi odpowiada, jednakże szukam czegoś z pilotem, czegoś nowszego i jeśli oczywiście to możliwe z lepszym brzmieniem szczególnie w zakresie wysokich tonów.
Pokój ma ok 12m2, w przyszłości może wrzucę ten amplituner do salonu, jednak na chwilę obecną będzie grał w stereo stąd poniższe priorytety:
- cena do 600pln (500 ale 100 się skołuje:))
- dobra jakość dźwięku w stereo (dopasowana do Premium Front)
- pilot
- firmówka (nie chcę chińszczyzny)
Nie chciałbym też żeby sprzęt był bardzo wiekowy... powiedzmy od 2000 wzwyż.
Muzyka jaką słucham to raczej ciepłe wokalnie kawałki bez techno i ciężkiego metalu, nie lubię muzyki która męczy ucho.
Co byście polecili ??