logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skopiować kontakty z SIM na SIM w Nokii 3310?

tun 29 Lis 2004 00:48 1385 15
REKLAMA
  • #1 1021290
    tun
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    witam otoz mam swa oldskulowa ;D nokie 3310 i chcial bym zrobic tak...
    mam sim na ktorym jest ponad 160 tel i mam nowy czy moge skopiowac telefony ze starego sima i wgrac na nowa karte sim bo przepisac 160 tel mi sie jakos srednio chce ;) jak tak to jakim prog (kable mam wszystkie do 3310 jak by cos)
    Proze o pomoc dzieki WIELKIE
    ps.jak mozna krotki opis jak to zrobic to tez by bylo fajnie
    POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #2 1021305
    pik_
    Poziom 16  
    Możesz to zrobić np. programem Oxygen Phone Manager II v2.2.2 który ściągniesz ze strony http://www.n4r.istrada.pl/nokia.htm
    W programie jest zakładka Książka telefoniczna i tam możesz zrobic import książki np. do outlok expres potem wkładasz inną karte i z outloka kopiujesz wszystkie numery na karte. Prościzna :] Troche zabawy i zrobione :] Powodzenia :]
  • REKLAMA
  • #3 1021312
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Wystarczy do tego LogoManager, niezbędny jest kabelek M/Fbus.
  • #4 1021965
    whilliam
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    witam

Ale LogoManagerem to mozna (chyba) tylko zczytać książke i ewentualnie wpisywać numery ale to ręcznie i pojedynczo!! bo opcji export od fona to jakoś tam nie widziałem!! :) (używam wersji 1.2.8 )
    Sam też chciałem skopiować książke z karty na inna karte i w końcu pisałem ręcznie na klawiaturce kompa!!

pozdrawaiam
  • #5 1022296
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    ja mam wersję 1.3.2 i idzie wgrać z powrotem numery telefonów, a robisz tak:
    Wchodzisz w menu, gdzie możesz edytowąć, dodawać i kasować wpisy, wybierasz SIM, robisz kopię "Save backup to file...", zapisujesz gdzie chcesz. Żeby wczytać numery do telefonu, to klikasz prawym przyciskiem "My phone", i tam na ostatnim miejscu masz "Restore backup", wskazujesz wcześniej zapisany plik, no i tym samym masz wgrane numery z innej karty przy pomocy LogoManagera ;)
    P.S. Chyba jasno opisałem ...
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 1023731
    Komar_wladek
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    A może masz jakiegoś znajomego z telefonem o bogatej pamięci - włóż swoją kartę do jego telefonu, skopiuj wszystkie numery na tel, włóż nową kartę, skopiuj z telefonu na nową i jest wszystko ok
  • #7 1023791
    tun
    Poziom 15  
    DZIEKI WIELKIE ZA WSZYSTKIE PORADY PRZEGRALEM :)) przy okazji sprawdzalem i Oxygen Phone Manager II 2.4 tez sie da i mozna ladnie edytowac wszystko
    JESZCZE RAZ DZIEKI WIELKIE
  • #8 1028863
    whilliam
    Poziom 13  
    Mam jeszcze pytanko do Oxygen Manager II!!

u mnie działa ślicznie na odczycie, ale na zapisie to już gorzej ;). tu albo nie moge nic zapisać albo fon mi sie zwiesza??
    (mam win XP) zczytałem całego sima, a potem przełożyłem karte i chciałe zapisać książke. co robie źle??
  • #9 1028964
    tun
    Poziom 15  
    moze niemasz pelnej wersi znaczy dostepu doniej sprobuj ten oxygen i zainstalu zgodnie z instrukcja http://www.n4r.istrada.pl/nokia.htm
    bo jak mialem innego niby z kodem to bylo tak ze zgrywac moglem a nagrywac spowrotem nie bo sie okazalo ze niemam jeszcze jakiejs rejestracji.Moze u ciebie to tez to.
  • #10 1029866
    plociarz
    Poziom 21  
    a czy tak wogóle mozna
  • #11 1031006
    tun
    Poziom 15  
    co czy tak mozna?bo jak chodzi ci o skopiowanie numerow i wrzucenie na 2 sim to TAK udalo mi sie
  • #12 1031800
    noidemm
    Poziom 22  
    Ocena: 253
    whilliam napisał:

u mnie działa ślicznie na odczycie, ale na zapisie to już gorzej ;). tu albo nie moge nic zapisać albo fon mi się zwiesza??
    (mam win XP) zczytałem całego sima, a potem przełożyłem karte i chciałe zapisać książke. co robie źle??

Podejrzewam ze jest to wina windowsa XP tam sie wszsytkie programy do telefonów gryzą:(
  • #13 1032762
    pik_
    Poziom 16  
    noidemm napisał:
    whilliam napisał:

u mnie działa ślicznie na odczycie, ale na zapisie to już gorzej ;). tu albo nie moge nic zapisać albo fon mi się zwiesza??

Podejrzewam ze jest to wina windowsa XP tam się wszsytkie programy do telefonów gryzą:(

Mam winXp i mi oxyben phone menager II 2.5 śmiga nieziemsko :] nie miałem problemów żadnych :] Skoro Ci whilliam coś źle działa to sprawdź ustawienia programu, lub napisz jaki błąd Ci wyskakuje. To postaram Ci się pomóc :) Pozdrawiam
  • #14 1032974
    noidemm
    Poziom 22  
    Ocena: 253
    To moze nie masz wgranych jakiś bibliotek do windowsa?? Albo źle ustawiłeś porty:(
  • #15 1036077
    skynet12
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    ja tez to robiłem logo managerem tylko musisz mieć mbus
  • REKLAMA
  • #16 1036595
    whilliam
    Poziom 13  
    w tym problem ze zadnego błędu nie wyrzuca!!

wersje mam tą samą, nawet z tego samego źródła!!

poprostu albo program sie "dziwnie" zawiesza, albo telefon (3310) lapie zwis

a porty to raczej dobrze!! bo czyta!!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Nokia 3310 i chce skopiować ponad 160 kontaktów z jednej karty SIM na drugą bez ręcznego przepisywania. Rozwiązaniem jest użycie programów do zarządzania telefonem podłączonym kablem M/Fbus. Polecany jest Oxygen Phone Manager II (wersje 2.2.2, 2.4, 2.5), który umożliwia eksport kontaktów z SIM do pliku, import do programu pocztowego (np. Outlook Express) oraz zapis z powrotem na inną kartę SIM. Wymaga to kabla do połączenia telefonu z komputerem oraz odpowiedniej wersji i rejestracji programu. Alternatywnie można użyć LogoManagera (wersje 1.2.8, 1.3.2), który pozwala na tworzenie kopii zapasowych i przywracanie kontaktów, jednak w starszych wersjach eksport/import może być ograniczony i wymaga ręcznego wpisywania. Niektórzy sugerują też przeniesienie kontaktów przez telefon z większą pamięcią, kopiując kontakty z SIM na telefon, a następnie na nową kartę SIM. Problemy zgłaszane dotyczą stabilności programu Oxygen Phone Manager na Windows XP, możliwych konfliktów portów i braku pełnej rejestracji oprogramowania. Ogólnie kopiowanie kontaktów między kartami SIM w Nokii 3310 jest możliwe przy użyciu odpowiedniego oprogramowania i kabla M/Fbus.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA