logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odzysk danych po szybkim formacie bez zmiany nazw plików i struktury katalogów

saintman 15 Wrz 2011 08:17 3832 4
REKLAMA
  • #1 9928734
    saintman
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witajcie,

Wczoraj przypadkiem zrobiłem sobie format dysku zewnętrznego. Na szczęście był to 'szybki format' a nie pełny, sektor po sektorze. Zorientowałem się od razu i po tym nie wykonałem ANI JEDNEJ operacji na tym dysku, więc dane na pewno nie są nadpisane. Zabrałem się za odzysk danych ale programy, które próbowałem, zrzucają wszystko do jednego katalogu, zmieniając dodatkowo nazwy plików na jakieś przypadkowe. W przypadku kilku tysięcy mp3 taki odzysk mija się z celem, gdyż szybciej ściągnę pliki ponownie, niż posegreguje je i pozmieniam nazwy.

Tu moje pytanie... czy istnieje jakiś soft, który odzyska mi dane ale z dokładną strukturą folderów i z rzeczywistymi nazwami plików? Czyli coś na kształt przywrócenia poprzedniej postaci dyskowi. (Przypomnę, iż po feralnym formacie nie tknąłem dysku palcem więc nic się nie nadpisało.) Czy to możliwe?

Pozdrawiam,
    S.
  • REKLAMA
  • #2 9928883
    Krzysiek99
    Poziom 27  
    Ocena: 43
    Najlepiej zrobić obraz dysku i na nim odzyskiwać dane.

Z darmowych narzędzi nie znam nic sensownego.

Z płatnych: Ontrack EasyRecovery Professional czy DMDE, te programy przeskanują ci dysk i będziesz miał swoje dane jak być ten dysk podłączył do komputera z tą różnica ze zaznaczasz co sobie życzysz odzyskać i to zostaje skopiowane.
  • REKLAMA
  • #3 9929314
    Paladyn55555
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Ja polecam Recuva - chyba jedyne sensowne rozwiązanie, ale i tak wątpie czy coś odzyskasz
  • REKLAMA
  • #4 9929390
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 470
    Przeczytaj podwieszone w tym dziale wątki o tym jak postępować z dyskiem i jakie dane podać na forum, a kolega migol21 lub inny specjalista pomoże Ci w odzyskaniu tych danych.
  • #5 9929660
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 415
    Jeśli to FAT to nie ma opcji odzyskania z pierwsza literą.
    TESTDISK powinien coś poradzić.
REKLAMA