logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 2050 ucina 2-3mm przy wydruku, jak to naprawić?

AXELF 15 Wrz 2011 13:29 4968 6
REKLAMA
  • #1 9929496
    AXELF
    Poziom 20  
    Ocena: 49
    Witam,
    Mam taki problem, kupiłem parę miesięcy temu drukarkę HP 2050 lecz mam nastepujący problem. Obojętnie jaką ustawię jakość wydruku, nigdy nie wydrukuje strony w 100% całej tylko ucina jej 2-3mm. Np. mam na każdej stronie numerację, to zamiast strony 88 to mam tylko górne brzuszki z ósemek. Nie wiem co z tym zrobić. Próbowałem robić wyrównywania głowicy i ciągle to samo. Czy może mi ktoś doradzic co może być przyczyną i jak się z tym uporać ? Z góry dziekuję.
  • REKLAMA
  • #2 9929508
    entermen
    Poziom 32  
    Ocena: 132
    Drukujesz z worda i tam występuje taki objaw?
  • REKLAMA
  • #3 9929648
    AXELF
    Poziom 20  
    Tak. Drukuję z Worda. Miałem już 3 drukarki przed tą i nigdy nie miałem takiego problemu :/
  • #4 9929696
    entermen
    Poziom 32  
    Ocena: 132
    Czy to jest wersja 2007 czy 2010?
    Numer strony umieszczasz na dole? Spróbuj wstawiać numery strony w innych pozycjach (dół prawo, góra środek, góra prawo) i zobacz jak wtedy drukuje.
    Czy próbowałeś drukować z innych edytorów z podziałem na strony, tak, żeby z numerem strony wstawionym na stronie?
  • REKLAMA
  • #5 9929799
    AXELF
    Poziom 20  
    Szanowny kolego, jest to wersja 2003. Problem polega nie tylko na położenie tego numerowania, gdyż czy jest z lewej czy z prawej lyb centralnie problem jest ten sam. Czasem drukuje 2 strony na jednej kartce(przedzielona strona) to wówczas mam całą ostatnią linijke uciętą. Jak dobrze pamiętam wydruk z pliku .pdf również był ucięty na ostatniej linijce tekstu na dole strony. Próbowałem kontaktować się z HP ale ich super system zgłaszania usterki wymaga kodu produktu, którego niestety na obudowie nie umieścili. Jeśli nie uda mi się rozwiązać tego problemu to odwiozę to ustrojstwo do Media Marktu póki zostało mi jeszcze 6miesięcy gwarancji.
  • REKLAMA
  • #7 10233122
    AXELF
    Poziom 20  
    Dzięki Danielossss, niestety nie dało się tego ustrojstwa naprawić. Skończyło się na wymianie urządzenia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką HP 2050, która nie drukuje stron w pełni, ucina je o 2-3 mm, co wpływa na numerację stron. Problem występuje niezależnie od ustawień jakości druku oraz przy różnych położeniach numerów stron w dokumencie. Użytkownik próbował wyrównywania głowicy oraz drukowania z różnych edytorów, w tym z plików PDF, ale problem nadal występuje. Po nieudanych próbach kontaktu z HP, użytkownik rozważa zwrot urządzenia do Media Marktu w ramach gwarancji. Ostatecznie, po dalszych próbach, użytkownik zdecydował się na wymianę drukarki.
REKLAMA