logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP P2055dn - Szarpany wydruk przy przebiegu 40 tys. stron, co sprawdzić?

Doom 21 Sie 2013 15:18 2106 7
REKLAMA
  • #1 12651713
    Doom
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Witam.

Mam pytanie - Drukarka HP LJ P2055dn przebieg 40tyś szarpie wydruk - co może być powodem ? HP P2055dn - Szarpany wydruk przy przebiegu 40 tys. stron, co sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #2 12651730
    jacekgabler
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Sprawdź folię fusera i smar na grzałce.
  • REKLAMA
  • #3 12652042
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 12652798
    tato56
    Poziom 30  
    Ocena: 176
    A na starym wkładzie też szarpie?
  • #5 12655316
    Doom
    Poziom 18  
    Defekt jest poziomo i powstaje tylko i wyłącznie po zagrzaniu drukarki - w momencie kiedy puszczę 20 stron jest ok ale przy powiedzmy 35 już zaczyna się rozjeżdżać, przy 45 znów jest ok. Dorzuciłem smaru na grzałkę i dalej to samo. Folia jest w całkiem dobrym stanie - była kiedyś wymieniana więc może być nieoryginalna. Kaseta drukująca była niedawno zmieniana i na obu było to sami.
  • REKLAMA
  • #6 12655572
    Sir Charles
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    Powinieneś dokładniej przyjrzeć się fuserowi. Samo dołożenie smaru może problemu nie rozwiązać.Proponowałbym byś dokładnie wyczyścił grzałkę i korpus ze starego smaru,wnętrze folii także.Potem daj nowy,złóż i sprawdź.
    Problem może także tkwić w samej folii.To że nie jest wypalona/porwana nie znaczy że jest OK.Przy okazji sprawdź i wyczyść panewki i docisk,powinien swobodnie się obracać.
    Przerabiałem już wiele razy temat nowych,cudownie tanich folii z alledrogo które powodowały zaprasowania,rozmazywania bądź nawet niedodruki.Ze smarem to samo
    Jeśli masz pod ręką sprawdzoną używkę folii to podmień dla wyeliminowania przyczyny.
  • #7 12655699
    Doom
    Poziom 18  
    Właśnie problem w tym, że nie mam nic na podmianę. Folię brałem z unitech. Droga to ona niebyła niecałe 30netto. Jeśli ona jest problemem to skąd wziąć lepszą ? Panewki i docisk sprawdzę jutro bo dziś już nie mam siły do niej...
  • REKLAMA
  • #8 12655888
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1530
    Przyczyną jest folia. Niestety te się nie sprawdzają. Właściwą folię kupisz w Olprint. Koszt coś ok. 90-100zł.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką HP LJ P2055dn, która przy przebiegu 40 tys. stron generuje szarpane wydruki. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym stan folii fusera oraz smar na grzałce. Proponowane jest zacięcie papieru w celu zdiagnozowania etapu, na którym występuje defekt. Użytkownik zauważa, że problem pojawia się po zagrzaniu drukarki, a dodanie smaru nie przyniosło poprawy. Wskazano, że folia może być nieoryginalna i zalecane jest jej wymienienie na produkt z Olprint. Użytkownik nie ma możliwości podmiany folii na lepszą, co utrudnia diagnozę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA