logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung LE40A656A - brak obrazu przez HDMI, napięcie w kablu, co robić?

krissos 15 Wrz 2011 21:58 1948 2
REKLAMA
  • #1 9931191
    krissos
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Po podłączeniu kabla hdmi do telewizora i podczas podłączania do tunera w kablu przebija prąd i jak już jest podłączony dekoder to w ustawieniach hdmi nie podświetla się. Podłączyłem kablami cinch tak samo jest jak z hdmi tylko już je widzi w ustawieniach ale nie ma obrazu (wcześniej był na jednym i drugim), podłączyłem kablem euro w kablu dalej jest napięcie ale po podłączeniu obraz jest w telewizorze.
    Co mogło się stać i czy jest to do naprawy?
  • REKLAMA
  • #2 9931330
    jur1
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 274
    1. Sprzęt podłączamy przed włączeniem do sieci inaczej mogą wystąpić kosztowne niespodzianki.
    2. Nie piszesz jaki masz Dekoder, możliwe iż w ustawieniach dekodera jest uaktywnienie konkretnych wyjść z sygnałem ( HDMI, RGB, Video itp.).
  • #3 9931411
    krissos
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Problem rozwiązałem. Okazało się że prąd wydobywał się z kabla antenowego (kablówki). W miejscu gdzie wychodzi na dom jest takie cosik co przemienia sygnał z światłowodu na kabel koncentryczny i to jest podłączone do prądu, a kabel prądowy był przyczepiony do kabla antenowego taśmą, po rozłączeniu tego problem ustąpił.
REKLAMA