logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KD-LX30R - dziwne znaczki na wyświetlaczu, problem z panelem

crsevolution 29 Lis 2004 16:43 1535 6
REKLAMA
  • #1 1022553
    crsevolution
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Od jakiegoś czasu wyświetlają się na moim panelu od JVC KD-LX30R dziwne znaczki.. Panuje totalny haos.. Wszystko mruga, skacze.. Ale kiedy docisnę lekko panel z prawej strony radia wszystko wraca do normy.. Co to moze być ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1079369
    crsevolution
    Poziom 16  
    Zna może ktośadres sklepu internetowego, gdzie mógłbym to kupić ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1089338
    crsevolution
    Poziom 16  
    No tak.. Wymieniłem taśme i nic... Nadal to samo - wydaje mi się, że niktóre ścieżki z gniazda na taśme w panelu nie przewodzą - sprawdziłem miernikiem.. I teraz moja lutownica (transformatorowa) jest za mało precyzyjna, żeby to naprawić. Ma ktoś może jakiś pomysł co do naprawy ?
  • #6 1089425
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Może być oderwane gniazdo lub też nie dociska sprężyna wyświetlacza do elastomera.
  • #7 1090706
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 286
    Potwierdzam - miałem taki przypadek. A transformatorówkę należy zostawić panom z przyjezdnego serwisu TV do wymiany elektrolitów - to niezdrowa dla delikatnej elektroniki maszyna.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W radiu samochodowym JVC KD-LX30R pojawiają się na wyświetlaczu nieczytelne znaki, migotanie i niestabilność obrazu, które ustępują po lekkim dociśnięciu panelu z prawej strony. Pierwszym zaleceniem była wymiana białej taśmy łączącej panel, jednak problem pozostał. Sprawdzenie miernikiem wykazało uszkodzenie niektórych ścieżek na gnieździe taśmy w panelu, co uniemożliwia poprawne przewodzenie sygnału. Próba naprawy lutownicą transformatorową okazała się niewystarczająco precyzyjna. Dalsze sugestie wskazują na możliwe oderwanie gniazda lub niewłaściwe dociskanie sprężyny wyświetlacza do elastomera. Zaleca się unikanie lutownic transformatorowych do delikatnej elektroniki i powierzenie naprawy specjalistycznym serwisom, np. North Service.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA