logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o miernikach UNI-T UT-70B i UT-60H do 350zł - szybkość, niezawodność

adam.o 29 Lis 2004 16:51 3227 3
REKLAMA
  • #1 1022565
    adam.o
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Zamierzam właśnie kupić sobie jakiś multimetr w cenie do ok.350zł, i najbardziej pasują mi mierniki właśnie tej firmy, konkretnie UT-70B i UT-60H. Czy ktoś z Was używa takich mierników (lub innych UNI-T), i mógłby się na ich temat wypowiedzieć? Głównie chodzi mi o szybkość, niezawodność, dostępność części (np. bezpieczników) i ogólną wygodę w użytkowaniu? W internecie nie mogłem znaleźć dokładnych danych tych mierników. Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1022584
    gmp
    Poziom 19  
    Ocena: 28
    Uzywam UT 70B od 2 lat i jak na razie bez zastrzezen. Chyba w tej cenie nei kupisz nic lepszego. Ma chyba wszystk oczego mozn wymagac od amatorskiego multimetru. Konstrukcja wydaje mi sie solidna, naprawde go nie oszczedzam i uzywam czesto w warunkach przemyslowych. Poza zacieciem pokretla z powodu zabrudzenia nic mu sie nie stalo.
  • REKLAMA
  • #3 1023154
    adam.o
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Ale jak jest z jego szybkością?
  • #4 1023178
    gmp
    Poziom 19  
    Ocena: 28
    adam.o napisał:
    Ale jak jest z jego szybkością?

Szczerze powiem to nie wiem, zajrzyj na strone UNI -T, pewnie ok 3pomiary /sek. Poza tym miernik to nie oscyloskop. CHyba w malo ktorym mozesz liczyc na wiecej.(zreszt po co, percepcja czlowieka w odczytywaniu szybko zminiajacych sie cyfr jest ograniczona)
REKLAMA