logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fifa 2011 pełna wersja - zacina się na AMD Athlon X2, 2GB RAM, Radeon 3850 512MB

piotr3161 17 Wrz 2011 15:34 1338 5
REKLAMA
  • #1 9936266
    piotr3161
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Witam

Kupiłem fifę 2011. Demo chodziło dobrze ale pełna wersja zacina się ....
    Mój sprzęt to Amd Athlon X2, 2 gb ramu, Radeon 3850 512 mb.

Dodam że patcha instalowałem ale nie pomógł.... ustawienia zmieniałem na niskie (renderowanie itd)... to nic nie pomogło. Optimizer nie pomógł... Co mam dalej robić?

W internecie nie ma rozwiązania
  • REKLAMA
  • #2 9936388
    msichal
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    A co na to support EA?
  • REKLAMA
  • #3 9936445
    piotr3161
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    jest w ogóle support EA? Zarejestrowałem się na forum fifa ale linka aktywującego nie dostałem ;/
  • REKLAMA
  • #4 9937548
    daavid117
    Poziom 42  
    Ocena: 167
    piotr3161 napisał:

jest w ogóle support EA?

Na pudełku z grą na pewno jest informacja z kim, pod jakim numerem lub adresem kontaktować się w razie problemów technicznych.
  • REKLAMA
  • #5 9938033
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1187
    Poza tym, znając EA to przy instalacji na pewno miałeś okienko "zarejestruj produkt".

A swoją drogą, skoro masz Athlona, to sprawdź jakimś programem testowym jak się układa mu współpraca rdzeni. Te procesory zawsze miały z tym problem. W rezultacie potrafią się na nich ciąć nawet gry 2D. ;)

Ale generalnie:

1 - WYCZYŚĆ dokładnie komputer, szczególnie radiatory. Jak umiesz, sprawdź połączenia radiator-procesor CPU i GPU. Jak nie umiesz, to tego NIE RUSZAJ.

2 - WYCZYŚĆ zasilacz. Do czyszczenia użyj sprężonego gazu, lub pędzelka do elektroniki (który nie przenosi ładunków).

3 - Porządki w systemie. Sprawdź ile masz programów w Autostarcie (zakładam, że masz wingrozę), i co z nich jest niepotrzebne. Potem wywalić.
    Odinstaluj zbędne programy i dane. Miejsce na dysku jest potrzebne systemowi.

4 - Ściągnij dobry program antyspyware i antywirusa (oba muszą być aktualne). Przeskanuj dokładnie cały system i zawartość dysków. Pozbądź się wirusów i szpiegów.

5 - Jak to wszystko zrobisz, ściągnij dobrego benchmarka i przetestuj sprzęt. Możesz też przetestować przed punktem pierwszy i mieć porównanie.

6 - Monitor temperatur systemu = np. Speed Fan lub Everest Home Edition.

Jeżeli dalej się tnie - to masz za słaby sprzęt. I tyle. :)
  • #6 9946117
    Spheremaster
    Poziom 11  
    zainstaluj najnowsze sterowniki od karty graficznej
REKLAMA