Ja polecę Toshibę 40VL748 sam taką wybrałem po długich poszukiwaniach w sieci, poszukiwaniach w sklepach i testowaniu na własnym materiale video.
40" to koszt 2400zł w RTV Euro AGD i niedawno było jeszcze dosłownie parę sztuk na magazynie głównym. Jednak jest to model zeszłoroczny i niedługo może być brak w ofercie.
Był dostępny tylko w tym sklepie ( szukałem po sklepach "stacjonarnych" - Media Markt, RTV Euro AGD, Komputronik i innych sklepach, w tym komputerowych ).
TV ten wygląda bardzo ładnie: cały przód z jednolitej tafli szkła, bez ramki, niecałe 3cm grubości itp. Na PW wyślę link do testu i opisu tego telewizora.
Co do Panasa TX-L42E30 jest OK: dobre kąty, przyzwoity obraz, niski Input Lag ( pod konsole ), ale wolałem nie matową matryce. Cena wykracza trochę poza 2500zł. Zastanawiałem się nad tym modelem, ale postawiłem na jakość obrazu SD ( DVD, telewizja, telewizja cyfrowa, filmy divx itp. ) i wybrałem powyższy model Toshiby.
Ta toshiba 42RL833 będzie już gorsza od tego Panasonica.
Szczerze polecam tą Toshibę 40VL748 jest tańsza, bo to zeszłoroczny model.
Płynność obrazu na pewno będzie lepsza na tej Toshibie.
Co do 3D to na pewno nie w tej cenie. Ja szukałem TV do 3500zł, ale stawiałem na to co będę na nim oglądał, czyli na jakość obrazu SD, a 3D to tylko dodatek, który cieszyć będzie tylko rzadkimi chwilami ( zbędny bajer puki co i dopiero się rozwijający ), więc nie warto do tego dopłacać.