logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony HX9V strzaskany wyświetlacz - są jakieś zamienniki ?

doczu 18 Wrz 2011 21:14 1981 4
REKLAMA
  • #1 9940451
    doczu
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Stłukłem lcd w swoim HX9V.
    Poza tym, że nic się na nim nie wyświetla aparat działa bez zarzutu, ale wiadomo - bez wyświetlacza nic nie wykadruję czy nie zmienię ustawień, więc wymiana jest konieczna.
    I teraz pytanie do osób siedzących w temacie - jest szansa że są jakieś zamienniki tego lcd ?
    W serwisie Sony pewnie poniżej 400 zł nie zejdę (dziś dzwoniłem to powiedziano mi że 400 zł ostatnio zapłacił klient za lcd w serii W)
    Albo może możecie polecić fachowca, który w okolicach Śląska/Zagłębia podjąłby się naprawy tego uszkodzenia ?
    Na razie na części zamienne z Allegro nie mam co liczyć - sprzęt jest od niedawna na rynku :(
  • REKLAMA
  • #2 9940640
    gajmix
    Poziom 32  
    Ocena: 169
    Niestety ale z tego co wiem wynika że na obecną chwilę pozostaje ci tylko serwis autoryzowany Sony. Zamienników nie ma, a szansa że trafisz na coś z demontażu jest minimalna.
  • REKLAMA
  • #3 9940692
    ion-tichy
    Poziom 31  
    Ocena: 145
    O zamienniku nie ma co marzyć. Cena na pewno jak nie przekroczy połowy wartości aparatu to będzie dobrze.
    Ekran 3'' i niby tej wielkości np. do modelu hx5v - to coś ok 200zł ale tu jest 230.400 punktów a do HX9V ma 921.600

Czyli albo serwis albo.. czekać aż coś się pojawi na rynku wtórnym.
  • REKLAMA
  • #4 9941799
    doczu
    Poziom 12  
    Hmmmm... no cóż niekoniecznie to chciałem usłyszeć ;) No ale dzięki za info.
    Trzeba chyba będzie zostać pierwszym, który opyli ten aparat na części :)
  • #5 10244831
    doczu
    Poziom 12  
    Jakby ktoś był zainteresowany to wymiana LCD wraz z tylnym panelem w autoryzowanym serwisie kosztuje 430 zł, z czego 90 zł robocizna. Serwisant poinformował, mnie że za robociznę nie bierze w/g standardowej stawki w Sony (bodaj 160 zł) ponieważ jego praca to tylko rozkręcenie i wymiana elementów.
REKLAMA