logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aparat Olympus c5050 bez karty. Jak mogę się połączyć z komputerem?

coach 30 Lis 2004 02:40 2223 9
REKLAMA
  • #1 1023923
    coach
    Poziom 13  
    Ocena: 27
    Posiadam aparat olympus c5050 ale bez karty jak moge połączyc sie komputerem,aparat wykrywa na usb ale nic z tym zrobic sie nie da, chciałbym chocby uzyc tego aparatu jako kamere internetową
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1023943
    coach
    Poziom 13  
    Z aparatem nie moge sie połączyc bo nie ma karty chodzi mi czy sie da w trybie on line ,w instrukcji nic ciekawego nie znalazłem
    Z tej strony programiki sprawdzałem i nic
  • #5 1024647
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    hm, nie wiem czy jest taka mozliwosc ale moglbys sprobowac podlaczyc aparat do karty telewizyjnej o ile masz, i powinno dzialac jako kamera.
    tv-out z aparatu do tv-in w karcie :-)
    Ale sam nie testowalem takiego rozwiazania wiec na 100% nie wiem czy zadziala.
  • #6 1025458
    coach
    Poziom 13  
    karty telewizyjnej nie mam ale przecierz jak do telefonu komórkowego są programiki to pewnie i do aparatu jakies sa, a orginalnych jakotako niema mam camedia master i nic
    --------------------------
    05 Gru 2004 19:56
    Karte juz zdobyłem wszystko ok,ale dalej nie wiem czy da sie korzystac jak kamerą internetową.
    Wiecie może jak długo panele LCD wytrzymuja?
    Pozdrawiam
    Moderowany przez TONI_2003:

Post został scalony !

• #7 1038978
    kris68
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Olympusa niestety nie da sie wykorzystac jako kamery internetowej - producent nie przewiduje takiej opcji - a troche juz tych aparatow sprzedalem wiec wiem :). A co do paneli LCd sa tez nie najlepszej jakosci i czesto spotykalem sie z kropkami i kreskami ktore pojawialy sie w trakcie eksploatacji a przedstawiciel Olympusa chyba " EUROCOLOR" tez sobie nie bardzo z tym radził - jak chodzi o aparaty to bardziej poleciłbym Nikona tam cela jest bardziej adekwatna do ilosci funkcji i jakosci . Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #8 1038986
    coach
    Poziom 13  
    a wiesz moze dlaczego camedia master 2.51 sie nie łączy.
    i czy przynajmniej da sie robic zdjecia jak aparat jest do kompa podłączony
  • #9 1039005
    kris68
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Przynajmniej w tym modelu ktory ja mam zdjęc nie da sie robic jesli aparat jest podłaczony no i musisz miec oczywiscie karte w aparacie - przy podłaczeniu aparatu mozesz zgrywac z niego tylko zdjecia :.
  • #10 1039179
    coach
    Poziom 13  
    Dzieki wielki wiec juz wszystko wiem aparata i tyle

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz aparatu Olympus C-5050 bez karty pamięci pyta o możliwość połączenia aparatu z komputerem oraz wykorzystania go jako kamery internetowej. Aparat jest wykrywany przez USB, jednak bez karty nie można zgrywać zdjęć ani korzystać z funkcji online. Próby użycia oprogramowania Camedia Master 2.51 nie przyniosły efektu. Producent nie przewiduje funkcji kamery internetowej dla tego modelu. Sugerowano podłączenie aparatu do karty telewizyjnej w celu użycia jako kamery, jednak brak testów potwierdzających skuteczność tego rozwiązania. Panel LCD aparatu ma ograniczoną trwałość i może wykazywać defekty podczas eksploatacji. Wymagana jest karta pamięci do transferu zdjęć i pełnej funkcjonalności. Alternatywnie polecany jest Nikon ze względu na lepszą jakość i funkcje.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA