logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć komputer do kolumn przez wzmacniacz?

mimiczek 30 Lis 2004 18:39 1107 6
REKLAMA
  • #1 1025456
    mimiczek
    Poziom 11  
    CO MUSZE ZROBIC ZEBYM MOGL SLUCHAC MUZYKI Z KOMPA NA KOLUMNACH. PRZEZ WZMACZNIACZ TEZ NIE DZIALA> CZY JEST WOGOLE TAKA MOZLIWOSC??
    Nie pisz dużymi literami - REGULAMIN.[h]
  • REKLAMA
  • #2 1025464
    diyManiek
    Poziom 29  
    Ocena: 65
    Jasne, ze mozesz podlaczasz stereofoniczny sygnal z kompa pod wzmacniacz i wszystko gra.
  • REKLAMA
  • #3 1025470
    snake83
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    Wystarczy że podłączysz kompa do wzmacniacza,no a do niego owe kolumienki i powinno grać,sam tak mam podłączone kiedy słucham muzy,bo moje małe gwizdki komputerowe to piszczą a nie grają :D
  • REKLAMA
  • #4 1025495
    mimiczek
    Poziom 11  
    dzieki za odpowiedzi ale u mnie to jakos nie dziala. moze musze cos w kompie zmienic (jakies ustawienia) albo co?? Moze cos we wzmacniaczu?
  • #5 1025536
    snake83
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    Sprawdź czy kabel między kompem,a wzmacniaczem podłączony jest do odpowiednich gniazdek (tzn.wyjście liniowe Line-Out ,albo Speaker-Out w kompie,a wejście linowe we wzmacniaczu),możesz też sprawdzić czy wejście używane w kompie jest uaktywnione w systemie.Pozwodzenia!
  • #6 1025566
    adass
    Poziom 25  
    Ocena: 119
    witam.Ja mam tak i gra az miło :multi:
    Załączniki:
    • Jak podłączyć komputer do kolumn przez wzmacniacz? new_głosniki.jpg (36.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 1026340
    rafffi
    Poziom 11  
    siema. poprosty kup kabel chinche i i przedób jedną kooncówke na mini jacka a nastepnie podłącz do komp jacka w mijsce głosników poczym wes podłacz chinche do wzmacniacz, mozesz to podłavczuc pod wejscie TAPE albo PHONO alu AUX

Podsumowanie tematu

✨ Aby podłączyć komputer do kolumn przez wzmacniacz i słuchać muzyki, należy użyć odpowiedniego kabla łączącego wyjście liniowe (Line-Out) lub głośnikowe (Speaker-Out) komputera z wejściem liniowym (AUX, TAPE lub PHONO) wzmacniacza. Często stosuje się kabel z końcówką mini jack 3,5 mm na stronie komputera oraz złączami RCA (cinch) do wzmacniacza. Ważne jest, aby sprawdzić, czy kabel jest podłączony do właściwych gniazd oraz czy w systemie operacyjnym komputera aktywowane jest odpowiednie wyjście audio. Wzmacniacz musi być ustawiony na właściwe źródło sygnału (np. AUX). Problemy z brakiem dźwięku mogą wynikać z nieprawidłowych ustawień lub złego podłączenia kabli. Po prawidłowym połączeniu i konfiguracji system działa poprawnie, umożliwiając odtwarzanie muzyki z komputera na kolumnach przez wzmacniacz.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA