logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najmniejsze drukarki laserowe, igłowe i atramentowe - jakie modele polecacie?

gumis2 26 Wrz 2011 16:37 15647 6
REKLAMA
  • #1 9965799
    gumis2
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Szukam drukarki , małej tak bardzo jak to możliwe, może być laserowa igłowa lub atramentowa , jedynie nie może być termiczna - bo te mają specjalny papier.
    Możecie rzucić z 10-15 nazw bym coś znalazł ? jakość i szybkość druku specjalnie mnie nie interesują , może być na LPT/USB itp , czarno biała lub kolor , byle była mała. Tak samo wiek drukarki mnie nie interesuje , może być sprzed lat, byle mała.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9966309
    gumis2
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Waga najlepiej koło 1kg , na A4 , ale może być nawet składana byle drukowała w tym formacie, taka drukarka jest bardzo ciekawa, jednak ona ma wymagania: specjalny papier. Bo chyba nie ma termicznej drukującej na zwykłym papierze? coś jak przypalnie papieru lutownicą - jak by tak to działało, to druk na każdym papierze.

ta drukuje na zwykłym, tyle że ma na "siłe" wtyk PCMCIA a nie lpt czy usb

z jakiejś szerszej listy bym mógł coś wybrać , a tak szukam w ciemno dalej

I pytanie , czy na zwykłym papierze można drukować drukarką termiczną która używa taśmy barwiącej ? taki typ drukarki to coś podobnego do termosublimacji, ale nie mogę znaleźć nic na ten temat, nazwa mi wyleciała.
  • REKLAMA
  • #4 9970515
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 433
    Canon ip 100 - troche większa. Ze starych chyba już nie dostępnych bjc -55
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • REKLAMA
  • #5 9973381
    e2e4
    Poziom 20  
    Ocena: 39
    Witaj.
    HP DeskJet 460c. Przenośna atramentowa, kolorowa, zwykły papier, możliwe zasilanie bateryjne, zasadniczo przeznaczona do współpracy z laptopem.
    Dość popularna. Może spełni twoje wymagania.
    Pozdrawiam,
    natenczas, e2e4.
  • #6 11002748
    Thomson1024
    Poziom 11  
    Ocena: 25
    Witam

Podepnę się pod temat choć mam delikatnie inny problem. Poszukuję drukarki, która spełni poniższe kryteria:
    - jest możliwie najmniejsza jak się da
    - drukuje na zwykłym papierze o różnych rozmiarach, generalnie małych typu 5x10 cm, 3,5x7 cm, 5x15 cm
    - drukuje dowolną czcionką true type (możliwość wgrania czcionki z komputera), lub przynajmniej umożliwia wydruk grafiki imitującej czcionkę
    - jest wyposażona w klawiaturę i możliwość szybkiego wpisania treści i wykonania wydruku bez konieczności komunikacji z żadnym innym urządzeniem
    - jest zasilana akumulatorem/bateriami

Dostaję z drukarni gotowe (pocięte) naklejki i fiszki, a muszę na nich dodrukowywać treść i to w dodatku będąc w terenie. Dlatego zależy mi na maksymalnej mobilności. Taszczenie ze sobą laptopa i drukarki w zasadzie nie wchodzi w grę, od biedy drukarka + smartphone z androidem (wtedy nie musiałaby mieć własnej klawiatury).
    Będę wdzięczny za pomoc
  • #7 11009825
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    Zainstaluj sobie normalną drukarkę w samochodzie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy poszukują najmniejszych modeli drukarek laserowych, igłowych i atramentowych, które nie są termiczne i mogą drukować na zwykłym papierze. W odpowiedziach pojawiły się sugestie dotyczące modeli, takich jak Canon iP100 oraz HP DeskJet 460c, które są przenośne i mogą spełniać wymagania dotyczące rozmiaru. Dodatkowo, jeden z użytkowników zadał pytanie o drukarki, które mogą drukować na małych formatach i posiadają własną klawiaturę, co wskazuje na potrzebę mobilności w terenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA