logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skompresować film w Adobe Premiere Pro CS5 bez utraty jakości?

kefasj 04 Paź 2011 20:46 2904 5
REKLAMA
  • #1 9993433
    kefasj
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam!
    Mam poważny problem z filmem, który robię w Adobe Premier Pro. Zrobiłem do tej pory 6:30 min a plik, który z tego powstaje waży ponad 950 mb !! Parametry filmu Jak skompresować film w Adobe Premiere Pro CS5 bez utraty jakości?
    Czy wie ktoś w jaki sposób można skompresować film aby na końcu ważył np:100mb i nie stracił na jakości.
    Będę wdzięczny za pomoc

Dodano po 2 [minuty]:

może istnieje jakiś bardzo dobry program który mi to skompresuje ale nie zepsuje jakości. jak to tej pory to używałem VirtualDub i Any DVD Converter ale oba bardzo psują jakość
  • REKLAMA
  • #2 9993537
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9993583
    kefasj
    Poziom 10  
    chodzi mi o to aby później już w całości nagrać ten film na DVD. próbowałem robić już w mpeg i mp4 ale nie ma zbyt dużej różnicy jeśli chodzi o rozmiar. Film będzie trwał koło godziny i chiałbym zmieścić się na płytce DVD z tym że używam w nim nieco słabych zdjęć i filmów i już nie mogę pogorszyć jakości bo nie da się oglądać.
  • REKLAMA
  • #4 9994115
    PoznanskaPyra
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Spróbuj kompresje h264. Komputer będzie długo renderował, ale straty nie będą aż tak zauważalne.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 10029834
    aragoth
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    H264 to na pewno nie na DVD. Jeśli wybierzesz projekt zgodny z DVD, powinno po przekodowaniu wyjść mniej więcej 2 godziny / płyta DVD. No i rozdzielczość chyba nie-taka, na DVD nie nagrasz Full-HD tylko PAL (bodajże 768x576). Chyba, że chcesz nagrać plik MKV / TS na DVD, wtedy odtwarzacze DVD sobie z tym nie poradzą. Aby zmieścić na płytce jednowarstwowej rozsądną długość filmu, zmniejsz bitrate do około 6000kbps. Zresztą to możesz sobie w miarę precyzyjnie policzyć - w zamierzchłych czasach pisałem o tym na mojej stronce (co prawda tam pisałem o bitrate w AVI, ale zasada ta sama) - powinna jeszcze działać :) www.ace.prv.pl
  • #6 10070657
    kefasj
    Poziom 10  
    ok dziękuję, bardzo sie przydało film trwa 1:45 a zajmuję około 2.5 Gb także udało się.
REKLAMA