Witam.Mam mały problem.Posiadam kablówkę w budynku A ale chciałbym mieć ją także w budynku B.W budynku B wychodzi jeden kabel na zewnątrz do połączenia z budynkiem A gdzie jest wejście na kablówkę.Więc połączyłem te kable razem ze sobą złączkami F i wszystko śmiga.Problem polega na tym iz w budynku B jest jeszcze jeden kabel (niebieski na rys.) który idzie przez inne pokoje tzn wyciągnięty jest trochę i idzie dalej za regipsem.Pytanie brzmi jak połączyć ten główny kabel(czerwony na rys.) z tym kablem który idzie przez pokoje(niebieskim) by mieć w każdym kablówkę??dodam mały rysunek bo nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem problem.Po prostu idą dwa kable jeden główny w którym działa kablówka i jeden wewnątrz budynku idący z pokoju do pokoju za regipsami.dodam jeszcze ze w pokoju 4 tez jest kabel ale nie wchodzi i wychodzi ale to jest koniec tego kabla albo poczatek.tak samo w pokoju 1.Wiec nie wiem czy to idzie szeregowo z pokoju 4 do 3 z 3 do 2 z do 1 pokoju czy na odwrót czy w ogóle kabel w pokoju 4 jest połączony z pozostałymi.Elektrycy robili to 10 lat temu i nie mam możliwości dowiedzieć się jak to jest kładzione