logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć przenikalność magnetyczną stali konstrukcyjnej ST2?

slaweek_22 06 Paź 2011 08:58 4414 7
REKLAMA
  • #1 9997757
    slaweek_22
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Witam,

Ile wynosi wartość przenikalności elektromagnetycznej stali konstrukcyjnej ST2, lub gdzie mogę znaleźć tą informację.

Dla Moderatora dodam od razu, że spędziłem cały dzień na szukaniu tej informacji w internecie i nie udało mi się znaleźć konkretnej odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 9997881
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 626
    slaweek_22 napisał:
    Witam,

Ile wynosi wartość przenikalności elektromagnetycznej stali konstrukcyjnej ST2, lub gdzie mogę znaleźć tą informację.

Dla Moderatora dodam od razu, że spędziłem cały dzień na szukaniu tej informacji w internecie i nie udało mi się znaleźć konkretnej odpowiedzi.
    To nie jest wartość stała dla dowolnej wartości indukcji magnetycznej, ale jest od niej zależna.
    Wszak stal jest ferromagnetykiem i jej charakterystyka magnesowania jest nieliniowa, mało - posiada ta charakterystyka histerezę.

Temat Twój łamie Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany oraz podczepione tematy Moderatora w tym Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany i będą go raportował, a właściwe jego miejsce jest w koszu.
  • REKLAMA
  • #3 9997910
    slaweek_22
    Poziom 16  
    To w takim razie czy posiada ktoś wykres charakterystyki magnesowania ?
  • REKLAMA
  • #4 9997916
    Quarz
    Poziom 43  
    slaweek_22 napisał:
    To w takim razie czy posiada ktoś wykres charakterystyki magnesowania ?

Post ten łamie Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany oraz podczepione tematy Moderatora w tym Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany i będą go raportował, a właściwe jego miejsce jest w koszu.
  • #5 9997979
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3262
    Temat jest faktycznie na pograniczu naruszenia regulaminu, ale proszę.
    W lewej tabeli masz wykres dla stali konstrukcyjnej o zawartości węgla 0.3% a w St2 masz 0,15% węgla (patrz zestawienie).
    Nie jest to więc wykres dla St2, ale dla jakiegoś nie normatywnego gatunku.

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Moderowany przez Mirek Z.:

Nie na pograniczu, nie przesadzajmy... ;)

Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 9997991
    slaweek_22
    Poziom 16  
    Dzięki CameR, tego właśnie poszukiwałem. Moim zdaniem temat powinien zostać dla potomnych, ale juz moderator sobie zdecyduje co z nim zrobić.
    Raz jeszcze dziękuję za pomoc :)
  • #7 9997997
    Quarz
    Poziom 43  
    CameR napisał:
    Temat jest faktycznie na pograniczu naruszenia regulaminu, ale proszę.

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Przecież to można znaleźć w minutę za pomocą Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - i na dodatek jest na naszym forum ... :!: :shock:

Reasumując - pomogi 'w kosmos', a temat do kosza.

Dodano po 1 [minuty]:

slaweek_22 napisał:
    Dzięki CameR, tego właśnie poszukiwałem. Moim zdaniem temat powinien zostać dla potomnych, ale juz moderator sobie zdecyduje co z nim zrobić.
    Nieprawda - do kosza ... :!: ... ma zostać po to by dać przykład dla innych leni i kłamców .. :?: :!: ... patrz wyżej ...
  • #8 9998983
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - p.3.1.16, p.3.1.17.

Podsumowanie tematu

✨ Przenikalność elektromagnetyczna stali konstrukcyjnej ST2 nie jest wartością stałą, lecz zależy od indukcji magnetycznej, ponieważ stal jest ferromagnetykiem o nieliniowej charakterystyce magnesowania. Użytkownik poszukiwał wykresu charakterystyki magnesowania dla stali o zawartości węgla 0,15%, co zostało częściowo zaspokojone przez link do wykresu dla stali o zawartości 0,3%. Dyskusja zawierała również odniesienia do regulaminu forum oraz krytykę poszukiwań informacji w internecie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA