logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Denon AVR-1905 - zwarcie przewodów, bezpiecznik wybucha po wymianie

Nikacz 06 Paź 2011 13:46 886 2
REKLAMA
  • #1 9998501
    Nikacz
    Poziom 10  
    Witam, zwracam się do was z prośbą o pomoc w zlokalizowaniu usterki w moim sprzęcie. Sprawa wygląda tak, że po zwarciu przewodów głośnika na wyjsciu denon zrobił `puk` i wyłączył się, po właczeniu go kontrolka świeci kilkakrotnie, przy czym przełacza się tylko jeden przekaźnik - wyświetlacz nie działa i sprzet nie gra.
    Po otwarciu denonka zlokalizowałem uszkodzony bezpiecznik (widać go na zdjęciu 2 i 3) po jego wymianie i ponownym uruchomieniu sprzętu bezpiecznik natychmiastowo wybucha.
    Rozejrzałem się wewnątrz i nie widzę nigdzie by coś zostało nadpalone lub uszkodzone. Na forum jest kilka postów o podobnym temacie, jednak nie pomogły mi one. Poniżej zamieszczam kilka zdjęc i liczę, że ktoś pomoże mi znaleźć usterkę. Na zdjęciach widać odłączony przewód - jest to przewód zasilania, odlacyzlem go bo latwiej było mi dotrzeć do wtyczki od tej strony ;)
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 9998644
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1284
    Kolego - uszkodzeniu mogły końcówki mocy. Jeśli nie masz podstawowej wiedzy, narzędzi to nic nie zdziałasz. Warto zastanowić się nad przekazaniem do naprawy. Ztego co zauważyłem nawet nie sprawdziłeś napiec itd.a co tu pisać o naprawie.
  • #3 9998646
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA