logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung GT-i8320 ERROR [ Device 0 ] e - Phone activating failed

Dino17 06 Paź 2011 20:32 3687 4
REKLAMA
  • #1 9999877
    Dino17
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,

mam problem, ponieważ dostałem do naprawy Samsunga GT-i8320 Vodafone 360 z Irlandii. Problem polega na tym, że w Odin'ie wgrywa się normalnie PDA i CSC ale niestety przy wgrywaniu opcji "phone" wyskakuje ten właśnie błąd

"ERROR [ Device 0 ] e - Phone activating failed"

Próbowałem poniższej solucji naprawy bez JTAG ale bez skutku.

1step i8320-4.5-xt9_Base_Rev.06_moisesfco.tar
    2step wait 10 minut and put the fone in download mod without turn the fone off ok
    3step PROTECTOR_Real_BUJA2_Rev08-11.bin.bin
    4step I8320BUJC1_Base_Rev05_by_Moisesfco.tar
    5step rom c1 & I8320VODIK5_CSC.tar ( UK )

W Odin zaznaczam opcję boot format i CSA clear w opcji "phone" zaznaczam update boot. Cały czas to robię i nic cały czas ten sam komunikat o błędzie. Poniżej wklejam log z Odin'a:

[ 0 ] open COM11
    [ 0 ] odin mode.. check platform verification.
    [ 0 ] [ Device ] platform 1, revision 4.
    [ 0 ] Downloading Modem
    [ 0 ] Make MD5 Checksum.. wait..
    [ 0 ] MD5 Checksum Completed..
    [ 0 ] Please wait
    [ 0 ] e - Command 600 Failed. result 1
    [ 0 ] Error
    [ 0 ] reset pda..

Czy jest ktoś w stanie mi pomóc ?? Z góry ślicznie dziękuję za każdą możliwą pomoc !!!
  • REKLAMA
  • #2 10003073
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 10060209
    Dino17
    Poziom 11  
    Kurcze i dalej nic (przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale właśnie z powrotem go dostałem) Puściłem według Twojego opisu DJ Gilbertus i dalej jest to samo

Oto log

[ 0 ] open COM186
    [ 0 ] odin mode.. check platform verification.
    [ 0 ] [ Device ] platform 1, revision 4.
    [ 0 ] Downloading Modem
    [ 0 ] Make MD5 Checksum.. wait..
    [ 0 ] MD5 Checksum Completed..
    [ 0 ] Please wait
    [ 0 ] e - Command 600 Failed. result 1

[ 0 ] Error
    [ 0 ] reset pda..
    [ 0 ] end.. bye~

Nie wiem czy za każdym razem jak próbuję, to puszczać PDA, PHONE i CSC ?? Czy sam PHONE? Kombinuje na wszystkie sposoby już. Może w ustawieniach modemu w Menadżerze Urządzeń trzeba coś przestawić?

A i dowiedziałem się jeszcze, że fon padł po wgraniu złego pliku w zakładce "phone"

Właśnie wgrałem kernel pod H1droid, uruchomiłem go z karty pamięci i nie ma kompletnie opcji telefonu, brak numeru IMEI, brak informacji o sieci, pomija kartę sim i nie woła o PIN. Jest jakaś szansa żeby to zrobić? Jeśli tak to czym, a może ktoś już to robił i wie jakim boxem lub urządzeniem da się postawić NV w tym telefonie?
  • REKLAMA
  • #4 10066330
    Dino17
    Poziom 11  
    Nikt nie jest w stanie mi pomóc ? Objaw jest taki że jak się włączy fona to na środku jest tylko biała ikona karty sim a pod nią sześć kręcących się kwadracików.
  • #5 10071249
    Dino17
    Poziom 11  
    Dobra, zamykam temat, widzę, że nie ma rozwiązania, jutro fon leci do serwisu Samsunga.
REKLAMA