logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować Blaupunkt Heidelberg BCM40 z kartą kodową?

83piotrek 02 Gru 2004 15:30 1577 8
REKLAMA
  • #1 1030537
    83piotrek
    Poziom 12  
    Ocena: 29
    Witam, na wstepie chcialbym zaznaczyc iz nie jestem zlodziejem.

niedawno sprowdzilem vektre a. miala ona w sobie radyjko kasetke blaupunkt heidelberg z karta kodowa(oznaczona symbolem 1).radyjka dosc stare.ale nie chce dzialac. problem polega iz ma ono karte kodowa,a po wlaczeniu(swieci,uruchamia antene automatyczna) prosi o kod????(cztery pola"----" ). wiec ktos moze wie o co chodzi. bylo u 4 elektronikow i wszyscy mowia ze powinno dzialac ale nie dziala, zadne proby dekodowania nie daja rezultatu. Radyjko jest cale sprawdzone sciezki,potecjomtery.....Elektronicy(raczej domowi) glupieja....
    DODAM IZ NIE MAM NAJMNIEJSZEGO POJECIA O RADIACH - A NA rARZIE NIE STAC MNIE NA NOWE. JEZELI KTOS ZNA JAKAS METODE TO PROSZE PRZEDSTAWIC JA W SPOSOB " LOPATOLOGICZNY" :))
    PARAMETRY : blaupunkt heidelberg bcm40, nr. BP0896B*******
    PROSZE POMOZCIE - NIE JESTEM ZLODZIEJEM !!

Ostrzeżenie za podawanie numerów seryjnych <SławeK>
  • REKLAMA
  • #2 1030665
    binis
    Poziom 22  
    Ocena: 43
    Raczej RCM 40 a nie BCM. Kod jest zaszyty w proc. motoroli . Zwróć się do najbliższego dobrego radio code
  • REKLAMA
  • #3 1030834
    83piotrek
    Poziom 12  
    Niestety u wszystkich elektronikow juz bylem. Inni rzadaja od 100 w gore wiec nie ma to sensu. Licze na pomoc i pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #4 1030864
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Eee to partacze albo radio któryś z nich już ubił. Ja robiłem kilka sztuk tych radyjek i szły ładnie.
  • REKLAMA
  • #5 1030879
    83piotrek
    Poziom 12  
    a Czy jest mozliwosc iz na radiu jest kod?? Mam na nim male naklejki z cyferkami : 6561 np. jak wpisac kod?? co naciskac?? co to oznacza ze na wyswietlaczu sa 4 kreski a karta jest wlozona........
  • Pomocny post
    #6 1030911
    djlj24
    Spec od car audio
    Wyjmij kartę. Czekaj na włączonym aż zniknie - - - - i pojawi się CARD. Włóż kartę. Jeżeli nie zaskoczy wyłącz i włącz radio - jak karta jest ok to włączy się.
  • REKLAMA
  • #7 1031783
    83piotrek
    Poziom 12  
    tylko teraz jest problem. wlaczam radio bez karty to on po chwili samo sie wylancza=czyli poprzednia metoda nie dziala. 2) a tak a propo na radiu sa jakies 4 cyferki(moze kod??) jak je sprobowac wpisywac jak mam tez karte??
  • #8 1031897
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    A napewno podłączyłeś oba plusy ? Zobacz, o ile uda Ci się tam zajrzeć czy styki złącza karty nie pozwierał jakiś orzeł. To że było u kilku magików to nie wiadomo czego tam można się spodziewać.
    Ale widzę że nie masz w tym praktyki więc poszukaj jeszcze innych mądrzejszych ludzi ale nie gwarantuję że tacy są w Twoim mieście.
    Aha, te cyferki to napewno nie jest kod.
    A może jednak wysyłkowo, komuś z Elektrody zlecisz naprawę ?

Powiem że to nie tylko zwykły pech znaleść kogoś
    taniego kto narobi szkód w sprzęcie a potem mądrzejszy niestety ale musi to po nim wyprostować i dlatego cena będzie wyższa.

SławeK
  • #9 1032603
    djlj24
    Spec od car audio
    Jak się wyłącza po 10 sekundach to wkładasz kartę blaszkami do góry, wsuwasz ją. Wyłączasz i włączasz radio. Powinno grać. Jak nie to karta nie od tego grajka.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy odblokowania radia Blaupunkt Heidelberg BCM40 (prawdopodobnie RCM40) wyposażonego w kartę kodową, które po włączeniu wyświetla cztery kreski i prosi o kod. Radio jest sprawne pod względem elektroniki, jednak kod jest zaszyty w procesorze Motorola i bez właściwego kodu nie działa. Próby dekodowania i naprawy u kilku elektroników nie przyniosły efektu, a koszt uzyskania kodu jest wysoki. Wskazano, że karta kodowa musi być poprawnie włożona (blaszkami do góry), a po jej włożeniu radio należy wyłączyć i ponownie włączyć, aby odczytać kod. Jeśli radio wyłącza się samo po kilku sekundach bez karty, może to oznaczać, że karta jest nieodpowiednia lub uszkodzona. Naklejki z czterocyfrowymi numerami na radiu nie są kodem do wpisania. Zaleca się sprawdzenie poprawności podłączenia zasilania i styków karty oraz ewentualne zlecenie naprawy wysyłkowo u specjalistów, gdyż tanie naprawy mogą pogorszyć stan urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA