logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KDL 40U2530 - wyłączanie się i migająca dioda 4 razy, trzeszczenie z płyty

damian87-87 09 Paź 2011 22:24 1146 3
REKLAMA
  • #1 10010822
    damian87-87
    Poziom 11  
    Mam problem tego typu że telewizor włącza się wszytko jest ok i po chwili wyłącza się. Miga czerwona dioda 4 razy z przerwą i dalej 4 razy. Po dłuższym wyłączeniu telewizora i ponownym włączeniu potrafi działać bez problemu nawet kilka godzin i znowu pojawia się problem wyżej opisany. Na załączonym zdjęciu (płyta zasilania)zaznaczony jest obszar z którego słychać "trzeszczenie".Litera W Zaznaczyłem elementy które wymieniłem bez skutku. Z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany 3.1. Zabronione jest w szczególności: 3.1.17. Publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 10010851
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    Śmiem twierdzić że robisz na pałę. Akurat te elementy które wymieniłeś, nie bardzo pasują do opisanej usterki, żeby nie powiedzieć że nie mają z tym nic wspólnego. Sposób wstawienia zdjęcia trzeba poprawić.
  • REKLAMA
  • #3 10010859
    lamer.
    Poziom 33  
    Ocena: 49
    [quote="damian87-87"]Lit
    damian87-87 napisał:
    Litera W Zaznaczyłem elementy które wymieniłem bez skutku.

Posłuchaj dobrej rady, i oddaj telewizor w fachowe ręce.
  • #4 10010922
    damian87-87
    Poziom 11  
    Jestem początkujący w tym temacie!!! i chciałbym się czegoś dowiedzieć!!! Myślałem że ludzie na forum są pomocni!!Ciekawe jaką wy posiadacie wiedzę jako moderatorzy tego forum! Pewnie nie wiecie co to jest prawo Ohma!!! TAKŻE NIE CWANIAKUJ!!!!
REKLAMA