logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Flash Led Głowica Ruchoma 60W.Opinie,zakup kontrolowany.

ukji80 11 Paź 2011 13:28 8813 11
REKLAMA
  • #1 10015571
    ukji80
    Poziom 18  
    Ocena: 54
    Witam.Zastanawiam się nad zakupem dwóch ruchomych głowic led firmy Flesh. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Może ktoś posiada takowe lub pracował na nich i mógłby coś więcej o nich napisać.
    O ich wadach i zaletach.Namierzyłem na innej stronie internetowej te same głowicę
    w cenie 1400zł za sztukę.Cena jest dosyć kusząca.
    Co o tym myślicie?
  • REKLAMA
  • #2 10015719
    ProLighting
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    Napisz przede wszystkim jakie zastosowanie dla niej przewidujesz.
    Wtedy można opiniować ;)
  • #3 10015741
    ukji80
    Poziom 18  
    Generalnie to imprezy firmowe,bankiety,muzyka retro. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Coś w tym stylu i dodatkowo małe plenery.
  • REKLAMA
  • #4 10015754
    ProLighting
    Poziom 20  
    Ja osobiście jestem troche zawiedziony tymi głowami. Słabo świecą jak na 60W - na pewno nie można porównać ich jasności do żarówki wyładowczej 250W.
    Ale w cenie 1400zł jest to przyzwoita oferta.
  • #5 10015785
    ukji80
    Poziom 18  
    Zdaje sobie sprawę z tego że zaświecą ciut gorzej niż na żarówce wyładowczej 250W.
    Ale tak świecą czy gorzej?Uwaga proszę przed kliknięciem ściszyć sobie całkowicie dźwięk.
    Kiepska jakość nagania.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Jeśli tak zaświecą to mi to wystarczy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 10015806
    ProLighting
    Poziom 20  
    niestety nie udzielę Ci odpowiedzi akurat na to pytanie. Z moich obserwacji głowy z naszej oferty - to co na filmie mocniej świeci. Czyli jeśli to są te glowy FLASH to dla Ciebie dobra wiadomość ;)
  • #7 10015857
    ukji80
    Poziom 18  
    ProLighting napisał:
    Czyli jeśli to są te glowy FLASH to dla Ciebie dobra wiadomość ;)

Właśnie tu jest problem że na YT nie mogę namierzyć głowic Flesha 60W w
    takim nagraniu.Tym filmem sugerowałem się jedynie co do teoretycznej mocy głowic 60W.I jak widzę z twojej wypowiedzi mogę się mylić co do walorów świetlnych tej głowy.Jest spore prawdopodobieństwo że zaświecą gorzej niż na tym filmiku.
    Mam dylemat bo nie lubię kupować kota w worku:|
  • #8 10015871
    ProLighting
    Poziom 20  
    Mieliśmy w showroomie różne głowy 60W LED. I tylko te droższe świeciły (Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany) mocno.
    Ale biorąc pod uwagę cenę - 1400zł za NIEŹLE świecącą głowę, wg mnie warto. Głowa jest super efektem świetlnym o tym trzeba pamiętać :)
  • REKLAMA
  • #9 10016035
    ukji80
    Poziom 18  
    Znalazłem film z imprezy kolegi po fachu.Z opisu na jego stronie internetowej wynika
    że używa tych głów.Co można zobaczyć tutaj:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Nie prezentują się najgorzej :)
    Jak za takie pieniążki.
  • #10 10052328
    sadamek
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Wejdź sobie na stronę alibaba.com i tam znajdziesz to taniej i lepsze ropozycje w takiej cenie
  • #11 10052511
    ukji80
    Poziom 18  
    sadamek napisał:
    Wejdź sobie na stronę alibaba.com i tam znajdziesz to taniej i lepsze ropozycje w takiej cenie

Powiem tak na alibabie rożnie bywa - obudowa możne być ta sama a środek jakościowo zupełnie inny. Nie ryzykowałbym tam bezpośrednio zakupu - raz serwis dwa często płaci się za towar a potem firma przestaje istnieć i ani pieniędzy ani towaru - 3 kwestia certyfikatów - celnicy chętnie zatrzymują takie rzeczy w prywatnym imporcie jak nie ma odpowiednich certyfikatów bezpieczeństwa - jednym słowem ruletka.
  • #12 16319689
    question82
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Pozwolę sobie na odświeżenie tematu.
    Na opisanych głowach pracuję już 2 lata i szczerze nie polecam. Wiem, że atrakcyjna jest cena i też to był istotny wyznacznik.
    2x przepalone ledy, uszkodzenia silnika, zawieszanie się. Już są po gwaranci i w zeszły weekend poleciał mi znowu emiter led w jednej z głów.
    Co do 60W to jest zwykła ściema. Świecą jak 10W głowa led z Showtec'a - wiem bo znajomy ma i testowaliśmy.
    Ogólnie rzeczy z Flasha są budżetowe więc przy ich zakupie trzeba wziąć poprawkę iż długo mogą nie podziałać.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik rozważa zakup dwóch ruchomych głowic LED 60W firmy Flash do zastosowań na imprezach firmowych i bankietach. W dyskusji pojawiają się opinie na temat jasności tych głowic, które nie dorównują jasności żarówek wyładowczych 250W. Niektórzy użytkownicy zauważają, że za cenę 1400 zł za sztukę, głowice oferują przyzwoitą jakość, jednak są też negatywne opinie dotyczące ich trwałości i wydajności. Wskazano na problemy z przepalaniem LED-ów oraz uszkodzeniami silników. Pojawiły się sugestie, aby rozważyć zakupy na platformach takich jak Alibaba, ale z ostrzeżeniem o ryzyku związanym z jakością i certyfikatami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA