logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór bezprzewodowej myszy Microsoft - czy warto zainwestować w droższy model?

Xerxex 12 Paź 2011 18:57 4057 23
REKLAMA
  • #1 10020205
    Xerxex
    Poziom 16  
    Ocena: 141
    Witam pada mi mysz przewodowa i chcę kupić nową bezprzewodową. Zorientowałem się trochę w temacie i w sierpniowym numerze Komputer Świat czasopismo uplasowało na pierwszym miejscu firmy Microsoft , ale trochę cena jest wysoka. Proszę o szybkie podpowiedzi bo jutro chcę kupić urządzenie bo bez tego jak bez ręki.
    Chyba, że macie inne propozycje ????
  • REKLAMA
  • #2 10020255
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3549
    Może napisz jaki budżet?
    Do czego mysz ma być używana?
  • #4 10021366
    Kasek21
    Poziom 43  
  • #5 10021643
    km4
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Kup lepiej mysz przewodową jeśli będziesz grał w gry komputerowe. Myszy bezprzewodowe nie sprawdzają się, są cięższe i mniej wygodniejsze niż normalna mysz przewodowa. Popatrz na firmy produkujące dedykowane myszy dla graczy. Czy np Razer ma w swojej ofercie myszy bezprzewodowe?
  • REKLAMA
  • #6 10022026
    Xerxex
    Poziom 16  
    Rozumiem , ale mam dosyć walających się kabli i dlatego chciałbym bezprzewodową. W sumie do gier to posiadam kontroler microsoft xbox i jak na razie świetnie spisuje się w grach. A co myślicie o myszce Microsoftu , wydaje się solidna ???? Nie podaje zdjęć ponieważ nie mam żadnych faworytów wśród myszek. Jakieś propozycje ???
  • #7 10022068
    zetdeel
    Poziom 39  
    Ocena: 885
    Xerxex napisał:
    ...mam dosyć walających się kabli...

To niedługo będziesz miał dosyć padającej w najbardziej nieodpowiednim momencie baterii. To taki dyskretny urok myszy bezprzewodowych.:D
  • #9 10022129
    zetdeel
    Poziom 39  
    Ocena: 885
    Nie o to chodzi że szybko, tylko że w nieodpowiednim momencie. Ja w końcu "nie strzymałem" i przeprosiłem się z myszą przewodową.
  • #11 10022638
    Kasek21
    Poziom 43  
    Za 70zł nie kupisz nowej dobrej myszki do grania firm Microsoft/Logitech/Razer.

Tak jak Ci pisze kolega do grania bierz myszkę przewodową.

Dałem Ci link do tematu w tej cenie to jak koledzy polecali ten A4Tech jest fają propozycją.
  • REKLAMA
  • #12 10024746
    Xerxex
    Poziom 16  
    Tu się mylisz w Vobisie jest możliwość zakupu myszki bezprzewodowej
    http://www.vobis.pl/oferta/komputery/klawiatu.../myszy/899376_wireless_mobile_mouse_1000.aspx
    Ponawiając moją wcześniejszą wypowiedź do grania mam pada xbox Microsoft, a do grania typu Heroes VI to w zupełności powinna wystarczyć w/w pozycja ??? Tylko,czy ona jest okey ???
    Tamte pozycje to trochę nie na moją kieszeń.
    Jeżeli ktoś ma mysz windowsa to proszę o wypowiedź jak się sprawuje.
  • REKLAMA
  • #13 10024772
    Kasek21
    Poziom 43  
    Xerxex napisał:

Jeżeli ktoś ma mysz windowsa to proszę o wypowiedź jak się sprawuje.

Pewnie nikt ;)

Nie mylę się. Napisałem dobrej myszki do grania a ta, do której dałeś link to zwykła myszka.

Xerxex napisał:
    Dlaczego tak myślisz, uważasz , że jestem jedynym kosmitą który chce kupić takie urządzenie ?

Szczerze, to po tym co czytam to TAK! :)
  • #15 10024817
    km4
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Jeżeli znalazłeś takową mysz w vobis to idź do nich i zobaczy czy spełnia Twoje wymagania. Chodzi tu o ułożenie w ręce. O DPI nie musisz myśleć jeśli będziesz grał w HIV, te 600-800 w zupełności wystarcza. Masz jeszcze jakąś propozycję firmy, na którą się tak napaliłeś? Jeśli nie to po sprawdzeniu zakup sobie i problem z głowy. Przy takim rozwoju tematu i tępa zakupu to myślę, że pod choinkę będziesz miał całkiem wyczekany prezent.

//post poprawiony na rodzaj męski.
  • #17 10024958
    Xerxex
    Poziom 16  
    Jestem facetem , ale lipa pierwszy raz ktoś pisze do mnie jak do kobiety :-))))))))
    Chodziło mi o opinie ludzi którzy mają takie myszki , czy są dobre tj. czy się nie psują i nadają do eksploatacji. Zdecydowałem się raczej na Microsoft.
    Dzięki za podpowiedź Ilmarinen o to mi właśnie chodziło .
  • #18 10025896
    laserjet9002
    Poziom 21  
    Ocena: 48
    Do czego tu podawać opinie? Kształt jak mydło, dwa przyciski i rola - jeśli to komuś wystarcza może poszukać wśród najtańszych modeli z przed kilku lat.
  • #19 10026109
    zgf1
    Poziom 23  
    Ocena: 43
    Cytat:
    Kup lepiej mysz przewodową jeśli będziesz grał w gry komputerowe. Myszy bezprzewodowe nie sprawdzają się, są cięższe i mniej wygodniejsze niż normalna mysz przewodowa. Popatrz na firmy produkujące dedykowane myszy dla graczy. Czy np Razer ma w swojej ofercie myszy bezprzewodowe?

Nie jest to prawda, mam mysz Microsoftu Wireless Mouse 5000, działa w grach znakomicie, baterie starczają na 4 miesiące, a używam jej dużo... Polecam akumulatory AA. Co ciekawe do myszki wkłada się dwie sztuki, ale z powodzeniem działa na jednej sztuce.
  • #20 10026603
    Xerxex
    Poziom 16  
    Panowie byłem dziś w Vobisie i sprzedawca poinformował mnie że ten model
    http://www.vobis.pl/oferta/komputery/klawiatu...szy/899199_microsoft_wireless_mouse_3500.aspx
    ma system Blu Track, który nadaje się lepiej do stosowania na różnych płaszczyznach , a mój wybór tj.
    http://www.vobis.pl/oferta/komputery/klawiatu.../myszy/899376_wireless_mobile_mouse_1000.aspx
    może nie nadawać się do wszystkich płaszczyzn.
    Mam taki stolik na mysz i klawiaturę
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00120818/

Czy w rzeczywistości system Blu Track jest taki wspaniały, czy mój wybór myszki też pójdzie na tej powierzchni .
    Obecnie posiadam taką mysz i działa bez zarzutu
    http://www.skapiec.pl/img/187008-52-1-vakoss-tm_420.html
  • #21 10026751
    zgf1
    Poziom 23  
    Ocena: 43
    Moja 5000 jest fenomenalna działa nawet na kocu lóżka... Oddalona jest wtedy od nadajnika o 3m. Używam jej do kontrolowania obrazu na TV... Ja bym dołożył do 5000, czasem na Allegro zdarzają się okazje.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukiwał bezprzewodowej myszy do użytku domowego i gier, z budżetem do 70 zł. W dyskusji pojawiły się różne opinie na temat modeli Microsoftu, w tym Wireless Mouse 1000 i 3500, które są polecane za długą żywotność baterii i dobrą wydajność. Użytkownicy zwracali uwagę na wady myszy bezprzewodowych, takie jak problem z bateriami, które mogą się rozładować w nieodpowiednim momencie. Wskazano również na alternatywy, takie jak myszy przewodowe, które są bardziej odpowiednie do gier. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na zakup modelu Microsoft 1000 i wyraził zadowolenie z wyboru.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA