logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja BIOS Setup w Compaq Armada 7400 – jak uruchomić i zainstalować na HDD?

Wilku 03 Gru 2004 00:06 2444 2
REKLAMA
  • #1 1032171
    Wilku
    Poziom 17  
    Jak zrobić BIOS w tym modelu laptopa. Wiem że firma wymyśliła to jakoś dziwnie i trzeba go zainstalować na HDD. Czy mogę zrobić to w każdej chwili, czy muszę zdejmować partycję? Ma może któryś z kolegów ten program i wiedze jak go zainstalować? Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1032196
    Gostek
    Poziom 17  
    Ocena: 31
    Interfejs sterujący BIOS należy zainstalować na HDD za pomocą 2 dyskietek botowalnych, których obrazy tu zamieszczam. Najlepiej jest to zrobić na dysku, który nie ma jeszcze partycji. Obrazy możesz przenieść na dyskietki za pomocą programu DCOPY NT lub WinImage (DCOPYNT spakowałem razem z jednym obrazem). Jeżeli nie masz w laptopie FDD, ale masz CD-ROM, to możesz nagrać z tych obrazów płyty botowalne np za pomocą Nero. Po nagraniu startujesz z nich system ( nie pamiętam która jest pierwsza, ale jak włożysz nie tę, to pojawi się stosowny komunikat. W czasie instalacj kilka razy będziesz musiał zamieniać dyskietki.
    Powodzenia.
    Załączniki:
    • Armada Diagnose.zip (1.02 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Armada Setup.zip (1.2 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 1958045
    xysio_
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    a rodzina 1500 wie może koś coś kiegyś kotś
REKLAMA