logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd winmm.dll przy odtwarzaniu filmów Xvid - jak naprawić?

gajart 21 Lut 2003 16:08 2602 6
REKLAMA
  • #1 106317
    gajart
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    W trakcie uruchomienia filmu pojawia się info że plik ddhelp. exe spowodował wystąpienie błędu winmm.dll i zawiesza playera, wyjście tylko przez ctrl-alt-del. Wszystko to pomimo wgrania kodeka Xvid.
    Moze ktoś wie co z tym zrobić
    Dzięki za pomoc- Pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #2 106336
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 20
    Wydaje mi się, że akurat na ten problem kolega szybciej otrzyma konkretną odpowiedź tutaj.

No chyba, że szybsza reakcja będzie u "nas" :wink:
  • REKLAMA
  • #3 106377
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    A może więcej szczegółów chociaż jaki OS?
  • #4 106382
    Tomczas
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Spróbuj przeinstalować jeszcze raz Xvida i doinstaluj divxa - najlepiej wersje 3.11 i na to dodatkowo 5.02. Powinno pomóc.
  • REKLAMA
  • #5 106490
    wojtas
    Poziom 15  
    ddhelp to plik od DirectDraw jesli sie nie myle. Wiec najlepiej odinstaluj DirectX'a (czasem sa z tym problemy wiec zalaczam pomocne pliki) i zainstaluj jakas pozadna wersje. Kodeki tez najlepiej wywalic wszystkie (DivXa i XVida). Niektore wersje XVida nie chodza tak jak powinny, wiec tez zalacze sprawdzona wersje tego codeka.
    Załączniki:
    • dxe108.zip (122.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 106531
    ormin
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Dorzuc jeszcze informacje jakiego playera używasz.
    Jeśli jest to np: Vplayer to użyj innego np: AllPlayer'a i zobacz co się dzieje.
  • #7 107178
    gajart
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Dzięki wszystkim a szczególnie dla ciebie LEM skorzystałem z twojego linku do DIVIX-a
    Wgrałem allplayera potem bestplayera ale cięgle krzyczał że nie ma kodeka do audio.
    Próbowałem zainstalować znalezione kodeki audio ze strony Xvid i nic.
    Wnerwiłem się i odinstalowałem allplayera a po uruchomieniu windows playera okazało się że dżwięk jest.
    Gdyby przyszło opisać procedurę to miałbym poważne problemy
    Zobaczymy czy mój koleś z pracy da radę to zrobić bo przyznam że jego kłopoty zmusiły mnie do prośby na forum elektrody
    Jeszcze raz dzięki Pozdrawiam wszystkich :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem z błędem winmm.dll i zawieszaniem odtwarzacza podczas uruchamiania filmów Xvid jest powiązany z plikiem ddhelp.exe, który jest składnikiem DirectDraw. Rozwiązania obejmują ponowną instalację kodeków Xvid oraz DivX (zalecane wersje 3.11 i 5.02), a także odinstalowanie i ponowną instalację DirectX w stabilnej wersji. Zaleca się usunięcie wszystkich kodeków DivX i Xvid, gdyż niektóre wersje mogą powodować problemy. Dodatkowo warto przetestować różne odtwarzacze multimedialne, np. AllPlayer zamiast VPlayera. W jednym z przypadków po instalacji AllPlayera i BestPlayera pojawiły się problemy z kodekiem audio, które ustąpiły po powrocie do Windows Media Playera. Całość wskazuje na konieczność uporządkowania środowiska kodeków i DirectX, aby uniknąć konfliktów i błędów związanych z plikiem winmm.dll i ddhelp.exe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA