logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd Ddhelp przy odtwarzaniu filmów DivX - jak naprawić?

TomASS 18 Maj 2003 15:24 3481 12
REKLAMA
  • #1 217752
    TomASS
    Poziom 12  
    Jak odtwarzam filmy w DivXie ;) To dosyć często (50%/50%) wyskakuje mi błąd "Ddhelp" Program wykonał nieprawidłową operację..blabla bla...i nastąpi jego zakończenie....bla bla bla.Gdy daje szczegóły to: Ddhelp spowodował błąd:nieprawidłowa strona w module WINMM.DLL przy 017f:bfdf3531 Rejestry..... Bardzo proszę o pomoc,bo przy odtwarzaniu wielu fajnych filmów wyskakuje ten błąd :cry:

trzy posty pod rzad nieuwazasz ze to przesada?poczytaj regulamin [krzysiek]
  • REKLAMA
  • #2 217817
    MusicMan
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Przeinstaluj system :)

Prawdopodobnie wina lezy po stronie kodeków - albo masz w nich niezły bałagan, albo używasz jakiejś wersji która kłóci się z twoim systemem. Dość sporo wersji XVID'a jest dość wykrzaczalnych - spróbuj je odinstalować (polecenie regsvr32 -u xvid.ax) i zainstalować jakąś stabilną wersję.. proponuje też użycie dekodera FFDSHOW :)
  • #3 217847
    TomASS
    Poziom 12  
    Reinstalowałem i nic.Co daje polecenie FFDSHOW?
  • REKLAMA
  • #4 218014
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 27
    Ddhelp to coś z DirectXem. Mi się to dzieje tylko gdy odtwarzam jeden film (władca pierścieni cz. 2) 2 razy na pierwszym CD. Nie masz przypadkiem tego samego problemu?
  • REKLAMA
  • #6 218094
    darek_ul
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    przeinstaluj directy, nastepnie sprawdz na jakim kodeku wywala ci filmy i przeinstaluj też ten kodek. na www.divx.pl jest identyfikator kodekow do pobrania. pozdro
    daro
  • REKLAMA
  • #7 218797
    /|\Atari
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    Nie zaszkodzi pomieszać suwakami przyspieszenia sprzetowego i wydajnosci sprzetu
  • #8 222872
    bahet
    Poziom 23  
    Ocena: 42
    Najlepiej:
    przeinstalować grafikę
    zainstalować nowego DivXa, XVida i na końcu dorzucić ffsdhow'a.
    Po takiej serii filmy powinny fruwać!
    Warto jeszcze wyczyścić rejestry...
  • #9 224071
    pc486
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    sprobuj wylaczyc akceleracje w directx. Kiedys mialem podobny problem i okazalo sie ze mialem walnieta pamiec :)
  • #10 224440
    opelr
    Poziom 29  
    Ocena: 33
    Sprawdz w directx czy nie ma konflktu ze sprzętem zakładka" więcej pomocy i "ms info" i przeinstaluj sterowniki najlepiej na nowsze zaczynając od servis packa do płyty,grafika i directx najlepiej 8.1b, a z kodekami to się nie zgodze polecana kolejność to na końcu xvid i dvix,wcześniej już nie ma takiego znaczenia.
  • #11 225237
    tygrys5232
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    A gdyby zainstalować ACE Mega CoDecS Pack - ProXP. Wcześniej oczywiście odinstaluj wszystkie inne codeki. W czasie instalacji użyj opcji "agres. rem." Powinno śmigać. W WinXP z service pak 1 doinstaluj jeszcze pakiet Indeo. (w pdf`ie masz opis codeka)
    Załączniki:
    • ACE Mega CoDecS Pack - ProXP.pdf (401 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 226111
    pawelsz
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Każdy coś proponuje to i ja:

- ffdshow-20021213.exe
    - XviD_Install.exe
    - ac3filter_0_68b
    - msvcr70.dll (7.0.9064.0) lub nowy MediaPlayer
    - DivXG400_27 - gdy z jakiejś przyczyny nie można mieć 32bit kolorów np. u mnie muszę mieć 16bit bo na 32bit karta nie obsługuje mi overlay i karta tv się krzaczy.

U mnie chodzi to na 100%

Podsumowanie tematu

✨ Problem błędu "Ddhelp" przy odtwarzaniu filmów DivX związany jest z nieprawidłową stroną w module WINMM.DLL, co wskazuje na konflikt lub uszkodzenie komponentów systemowych i kodeków. Zalecane rozwiązania obejmują przeinstalowanie DirectX, sterowników karty graficznej oraz chipsetu, a także uporządkowanie i reinstalację kodeków DivX, XviD i AC3. Wskazane jest użycie stabilnych wersji kodeków oraz dekodera ffdshow, który jest polecany do odtwarzania filmów. Dodatkowo warto wyłączyć sprzętową akcelerację w DirectX, wyczyścić rejestry systemowe oraz sprawdzić konflikty sprzętowe w narzędziu diagnostycznym DirectX. Alternatywnie można zastosować pakiet ACE Mega CoDecS Pack z opcją agresywnego usuwania poprzednich kodeków. W przypadku problemów z kolorami obrazu sugeruje się dostosowanie ustawień kolorów (np. 16-bit zamiast 32-bit) ze względu na ograniczenia sprzętowe. Kompleksowa reinstalacja grafiki, kodeków i DirectX powinna rozwiązać problem błędu Ddhelp podczas odtwarzania filmów DivX.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA