Witam szanownych fachowców.....postanowiłem zapytać na forum czy da sie przyspieszyć obroty pompy w piecu jak w temacie......szukałem na googlach i znalazlem tylko samo zapytanie i brak odpowiedzi bądż zainteresowania pytaniem.....mój problem w zasadzie nie istnieje bo ogrzewanie ktorego sam jestem wykonawcą działa bezproblemowo ...jedynym mankamentem jest (nieciepła)podłoga... a to ogrzewanie podłogowe...wyprzedzajac pytania napisze ze stosowalem sie do wszystkich zasad budowy takiego ogrzewania,izolacja pod betonem ma okolo 20cm(z przymusu ale jest na wyrost)
,sa folie,izolazje od scian przez całą grubość wraz z warstwą wykonczeniową,brak mostków termicznych...mieszkanie sie ogrzewa bezproblemowo ...ale podloga nie jest przyjemnie ciepla choć tez nie jest zimna....w kazdym razie u znajomych podloga jest duzo cieplejsza i takiego efektu sie spodziewałem u siebie.....dlugość spiral jest niemalże jednakowa i wynosi okolo 80 m kazda.....czyli nie przekracza 100m ....no i moje podejzenia padly na zbyt wolny obieg wody w tej instalacji co najlatwiej jest sprawdzic przyspieszajac pompe.....niewiem czy dalo by cos jakbym dopompował powietrza do przepony....prosze o rady co z tym mozna zrobic.