logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nbox HDTV - czy czasza 50 cm wystarczy w Gdańsku?

intruzbwo 18 Paź 2011 19:20 2232 2
REKLAMA
  • #1 10040667
    intruzbwo
    Poziom 1  
    Witam.

Kupiłem ostatnio n na kartę. Dostałem dekoder nbox HDTV. Przed zakupem konsultant powiedział mi, ze wystarczy mi mała czasza, natomiast gdy dzisiaj chciałem kupić ją w sklepie, to powiedziano mi, że potrzebuję dużej (droższej) 80 cm. Oto moje pytanie. Czy wystarczy mi czasza 50 cm? Dodam, że ma ona pracować w samym centrum trójmiasta (dokładnie w gdańsku) i gdy podłączyłem dekoder pod czaszę 50 cm w okolicy Elbląga to odbiór był bardzo dobry.

Gdybym jednak był zmuszony na zakup większej czaszy, to czy wichura nie wyrwie jej gdy przymocuję ją do komina?

Z góry dziękuję za odpowiedź!
  • REKLAMA
  • #2 10040717
    matzg
    Poziom 35  
    Ocena: 358
    Witam, zalecana jest 80 przy 50 mogą być problemy z kanałami HD
    intruzbwo napisał:
    Gdybym jednak był zmuszony na zakup większej czaszy, to czy wichura nie wyrwie jej gdy przymocuję ją do komina?

Jak poprawnie zamocujesz to nie wyrwie :)
  • #3 10040777
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 859
    Dodatkowa zaleta jest taka, że jeśli kiedyś będziesz chciał pooglądać programy z Astry (a jest taka możliwość w oprogramowaniu tunera) to do większej czaszy założysz monobloka, a do mniejszej czaszy musiałbyś kombinować z konwerterem zezującym a sygnał byłby i tak mały.
REKLAMA