logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podgrzewacz SIEMENS DH 18100 - wyciek spod metalowych zapadek, jak naprawić?

paka66 20 Paź 2011 14:04 822 3
REKLAMA
  • #1 10046560
    paka66
    Poziom 2  
    Witam. Jestm tu nowa, ale bacznie do tej pory sledziłam Wasze porady. Mimo tego i tak mam problem bo zeby wiedziec czy juz w tym temacie wyczerpoaliscie wiedze warto by się dowiedziec co to takiego?. Uzytkuje podgrzewacz SIEMENS DH 18100. Od jakiegoś czasu cieknie z niego woda. Nie umiem nazwać skad bo nie znalazłam żadnego schematu i nie posiadam instrukcji-dom kupiłam bez niej. Ale gdy w podgrzewaczu znajdija się takie zapadki trzy metalowe na czerwonym plastiku to własnie spod nich wychodza trzy srubeczki- z tej srodkowej cieknie i pod nimi jest głowna srubka - i z tej także. Co robić? Troszkę droga sprawa by go wyrzucać. Moze mozna dokupić ten cały czerwony element? Pomózcie kobiecie-laikowi. Kilkakrotnie wzywałam monterów. Juz mi pomazali jakimiś silikonami te ostatnia śrube - skasowali i tyle. A serwis mi tego nie zrobi za mniej niz prawie wartosc podgrzewacza???
    Moderowany przez mrhari:

3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

• REKLAMA
  • #2 10047182
    JamJestElektronik
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    Rozkręć go, znajdź źródło przecieku, uszczelnij i po robocie.

Dodano po 26 [sekundy]:

Pomazali silikonem? Bardzo fachowy serwis... Znajdź jakiś co zrobi to porządnie.
  • REKLAMA
  • #3 10047201
    paka66
    Poziom 2  
    Dziekuję za pomoc. Juz wiem, że to iglica...ale nie wiem gdzie ja teraz zamówić ? Czy jest cos w Poznaniu? Bo teraz cieknie już porzadnie
  • #4 10047223
    JamJestElektronik
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    Iglicę najprędzej koleżanka znajdzie na stronie producenta, proszę też poszukać na allegro. A do podziękowania służy przycisk ,,Pomógł".
REKLAMA