logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG CK5012Z - Brak obrazu, co sprawdzić po naprawie zasilacza?

ddarko 04 Gru 2004 08:57 1032 3
REKLAMA
  • #1 1035051
    ddarko
    Poziom 2  
    Niewiem co jest grane . Zażenie jest wysokie strzela, kręciłem wzmacniaczem na trafie bo myślałem że to pion no ale nie wyświetliła się linia na środku .
    PROSZE O POMOC
    co mam jeszcze sprawdzić. TV jak go dostałem miał uwalony zasilacz , tranzystor na lini i co jeszcze to niewiem, bo włancza się tylko nic nie widać na ekranie
    Niechce się bawić w wróżkę ale mi to wygląda że przetwornica się bujneła
  • REKLAMA
  • #2 1035151
    Andie
    Poziom 22  
    Ocena: 19
    Wzmacniaczem na trafie ? A górnym , czy dolnym ?;) A może lepiej napisać regulatorem napięcia siatki drugiej kinsekopu...
    Naprawiłeś zasilacz , ale bujnęła się przetwornica ? Ciekawe ...
    Napisz może co konkretnie w tym zasilaczu zrobiłeś i jakie masz napięcie zasilania linii .
    Andie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1081849
    darko12
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Spróbój podkręcić S2 na MAX-a i zaczekaj pare minut możliwe że się rozjaśni jeśli tak to jeśli niemasz zimnych lutów trafo do wymiany. Miałem identyczny objaw 2 dni temu
  • #4 1084560
    McarlosM
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Miałem taki problem z TV SIESTA 2. Wszystko było (napięcia, przbiegi, RGB) ale kineskop się nie rozjaśniał. Nie było nawet poziomej lini a mimo to przyczyną były 2 zimne luty w odchylaniu pionowym.
REKLAMA