Tak, nie będzie żadnego problemu.
Dev kompiluje jakby w free pascalu. Dev ma taką przewagę nad FP, TP i BP, że pokazuje Ci dokładnie gdzie masz błąd i jaki to błąd.
Przy tworzeniu projektu ustawiasz CONSOLE APP, potem wrzucasz ikonkę w projekt i zapisujesz plik, po kompilacji dostajesz plik *.PAS i tego pliku wymaga nauczyciel.
Resztę taką jak projekt itp możesz wywalać bo najważniejszy jest tylko *.PAS. Gdy otworzysz plik *.PAS w Dev nie będziesz miał z boku niepotrzebnego męczenia się z ikonkami projektów. Ja u mnie rozwiązałem to tak, że zrobiłem prostą strukturę:
program aaa;
uses crt;
begin
end.
I zapisałem jako 1.PAS, następnie kopiowałem go przy każdym nowym projekcie, zmieniałem nazwę i edytowałem.
Niestety pod win7 nie znaleźliśmy sposobu aby zapamiętał projekt bez ikon, a robiąc tak jak ja nie syfisz sobie niepotrzebnymi plikami.
To na tyle:) Resztę znajdziesz w google.
Napisałem Ci przykładowy program który będziecie starali się zrozumieć pod koniec pierwszej bądź początkiem drugiej klasy. O ile nie jesteś w szkole która uczy się na ELI początkiem
W załączniku masz notatkę - odręczną tabelkę jak postępuje nasz przykładowy program i pas do skompilowania w Dev.
Jak będziesz miał jakieś większe problemy z PSiO możesz napisać PM.
Pozdrawiam