logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV LCD Daewoo DLP-37C3FB nie włącza się po naprawie serwisowej, co robić?

colo1979 22 Paź 2011 21:09 3448 6
REKLAMA
  • #1 10054864
    colo1979
    Poziom 2  
    Mam taki problem, TV jak w temacie. TV po podłączeniu do sieci jest w stanie gotowości, ale nie włącza się ani z pilota ani z klawiatury. Był w serwisie i po naprawie (150zł) działał 2 dni, i znów to samo. Działał jakieś 5-6 dni i znów serwis (kolejne koszty) po podłączeniu do sieci znowu parę dni działał. Przy odbioże zapytałem czy jak się problem pojawi znowu to co dalej (serwisant powiedział że płytkę trzeba będzie wymienić koszt ok. 300 zł). Pytanie do was fachowców co wy o tym myślicie, czy gość mnie naciąga czy jest to mały problem z kturym mogę sam sobie poradzić (expertem nie jestem ale w elektronice trochę grzebałem). Proszę o szczere opinie nawet te krytyczne.
  • REKLAMA
  • #2 10054889
    lamer.
    Poziom 33  
    Ocena: 49
    colo1979 napisał:
    Proszę o szczere opinie nawet te krytyczne.

Lepiej nie.
    colo1979 napisał:
    odbioże
    colo1979 napisał:
    kturym

Serwisanta, zapytaj o gwarancję na wykonaną usługę.

Dodano po 27 [minuty]:

lamer. napisał:
    serwisant powiedział że płytkę trzeba będzie wymienić koszt ok. 300 zł
    Więc powiedz serwisantowi, że jeśli zwróci Ci dotychczas poniesione koszty, to Ty zdecydujesz się na wymianę płyty. Za 300zł oczywiście.
  • REKLAMA
  • #3 10055038
    colo1979
    Poziom 2  
    Jak bym bez błędów napisał to na odpowiedż bym czekał 2 dni. A tak poruszyłem sumienie. Dzięki że odpowiedziałeś. Ale czy faktycznie muszę tą płytkę wymienić?
  • #4 10055071
    lamer.
    Poziom 33  
    Ocena: 49
    colo1979 napisał:
    Jak bym bez błędów napisał to na odpowiedż bym czekał 2 dni. A tak poruszyłem sumienie.
    Gorzej jak poruszysz regulamin, o ostrzeżeniach słyszałeś?

Dodano po 1 [minuty]:

colo1979 napisał:
    Ale czy faktycznie muszę tą płytkę wymienić?
    Zapytaj swojego serwisanta.
  • REKLAMA
  • #6 10055148
    colo1979
    Poziom 2  
    no o to biega czy koszty ponosić czy pamieć 24c16 wymienić? wy mądrzejsi jesteście!! podpowiedzcie
    Przypominam, że na tym forum obowiązują zasady poprawnej pisowni. Regulamin pkt 3.1.13, pkt 3.3. [lamer.]

Dodano po 55 [minuty]:

lamer jak możesz to mnie nie blokuj. błędy w miarę możliwości będę kontrolował.
  • REKLAMA
  • #7 10057628
    kukeka
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    Cytat:
    lamer jak możesz to mnie nie blokuj. błędy w miarę możliwości będę kontrolował.

Jak się zaczyna zdanie po kropce? Tak cię uczyli w szkole? Czy może nie masz czasu na poprawne pisanie?

Dodano po 1 [minuty]:

I dlaczego " w miarę możliwości"? Masz jakieś ograniczenia...?
    Wszystkie błędy masz poprawić.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem LCD Daewoo DLP-37C3FB, który po naprawie serwisowej nie włącza się, mimo że wcześniej działał przez krótki czas. Po serwisie, który kosztował 150 zł, telewizor działał tylko 5-6 dni. Serwisant zasugerował wymianę płyty za około 300 zł, co budzi wątpliwości użytkownika. Forumowicze sugerują, aby zapytać serwisanta o gwarancję na wykonaną usługę oraz rozważyć zwrot kosztów, zanim podejmie decyzję o wymianie płyty. Pojawia się również pytanie o konkretną płytkę, która mogłaby być przyczyną problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA