logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć LG K500 z laptopem przez Bluetooth do sterowania PowerPoint?

matti0070 30 Paź 2011 19:06 1380 3
REKLAMA
  • #1 10082517
    matti0070
    Poziom 10  
    Witam, ostatnio wpadłem na pomysł by połączyć moją komórkę(LG K500) z laptopem przez bluetooth. Najbardziej chodzi mi o to bym mógł przełączać slajdy na prezentacji w Power Point dzięki komórce. Na komórce były by 2 przyciski dotykowe które by przewijały na moim laptopie slajdy do przodu lub do tyłu, było by to pomocne bardzo w szkole ponieważ muszę wykonać i mówić pewną prezentacje. Oczywiście wiem że wyszukiwanie w google.pl nie boli ale nawet nie mam pojęcia jak takowy program mógł by się nazywać a jeśli nie ma to jak go napisać. Jeśli takich programów nie ma to chętnie nauczę się języka programistycznego i sam go napisze. Moje pytanie do Was brzmi tak: czy znacie taki program a jeśli nie to w jakim języku mam go napisać i od czego zacząć? Nie oczekuję od Was gotowca, bo samemu chętnie coś zrobić, jedynie proszę o radę i wskazówkę od czego zacząć bądź jak to może się nazywać. Dodatkowo nie wiedziałem gdzie dać taki temat więc dałem tu ponieważ jest to częściowo związane z komputerem i programami.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10083378
    gavron04
    Poziom 21  
    Ocena: 138
    Witam. Do Sony Ericssonów było sterowanie zdalne, była masa plików .HID, sterowanie WMP itd. Poszukaj na LG.
  • REKLAMA
  • #4 10084223
    matti0070
    Poziom 10  
    Dzięki wielkie, właśnie o coś takiego mi chodziło ;)
REKLAMA