logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CD Technics Sl-pg380a. Po włożeniu CD nic się nie dzieje.

etomek 05 Gru 2004 21:45 2543 2
REKLAMA
  • #1 1039282
    etomek
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    oto problem powlożeniu cd do playera nic się nie dzieje tj nie kręci silnikem napędu płyty i wyskakuje napis no disk stało się to nagle wczoraj działał dziś już nie laser? servo ? od czego zacząć ? nie mam nic na podstawkę jest może jakiś sposób jak to sprawdzić ?
  • REKLAMA
  • #2 1039457
    toadi
    Poziom 36  
    Ocena: 62
    Na poczatek mozesz sprawdzic jak zamkniesz szuflade czy laser swieci a soczewka wykonuje ruchy gora dół ajk nie robi prawdopodobnie spalona dioda albo uszkodzenie na zasilaniu do niej jak robi mozesz sprobowac przeczyscic soczewke ostateczna metoda podkrecanie na podkówce ktora jest na plytce czytnika ale nie zawsze to cos daje tylko nie zaczynaj od krecenia podkówka to na samym koncu.
  • #3 1039508
    etomek
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    hmm już to robiłem i lipa nic to samo trup zna ktoś typ lasera do tego cuda ? wygląda na laser ale czemu nie kręci silnikiem płyty? powinien przynajmniej ztobić jeden obrut silnik jest ok może brak ogniskowania o to jest z tym związane ? kurde nie mam nic na podstawke aby sprawdzić jest na to jakiś i nny sposub ?
REKLAMA