logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ME45 czasami wyłącza się po zainicjowaniu połączenia.

sir-greg 06 Gru 2004 14:15 1137 5
REKLAMA
  • #1 1040573
    sir-greg
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    Po zainicjowaniu połączenia krótkie buczenie w głośniku i wyłącza się, stan taki trwa przez jakiś czas, da się jednak wysyłać i odbierać smsy, później doznaje cudownego uzdrowienia i znowu działa poprawnie dzień albo nawet 2, aż mu coś znowu odbije...
    Czyściłem płyte główną, zmieniłem nawet obudowe na lepszą tamta była zdewastowana troche, zmieniałem oprogramowanie a problem ciągle występuje, bateria wporządku w innym telefonie trzyma do 7 dni, pobór prądu wg wskazań netmonitora nie odbiega zasadniczo od wskazań na podobnym telefonie....co jeszcze można zrobić ??
    Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 1040590
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Sprzedać.
    Póki jeszcze działa.
    To wariackie luty pod elementami i/lub przerwy w ścieżkach pomiędzy warstwami płytki drukowanej.
    Objaw występuje przy próbnie zginania i/lub ucisku na telefon.
    Albo po noszeniu w kieszeni.
    Znam to z autopsji.
    Inna wersja-po upgrade sosftu i majstrowaniu przy sim-locku.
    Też bylo..
    Nienaprawialne dłużej niż kilka dni...
    WW
  • REKLAMA
  • #3 1048368
    sir-greg
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    ..coż niestety ale okazuje się że masz racje, usunąłem zimne luty (przynajmniej tak sądze ;P), wyczyściłem raz jeszcze płyte i działał bez zarzutu aż 2 dni ;) aż do dziś, telefon nadaje się na złom, ciekawi mnie tylko czy to wada powstała w wyniku użytkowania czy też siemens takie badziewie robi, albo jakaś firma dla siemensa bo widnieje jakaś nazwa na płycie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1049445
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Wszystkie wersje są prawdziwe i jest między nimi związek przyczynowy...
    WW
  • REKLAMA
  • #5 1465447
    ninja2
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Czy ma ktos eprom do ME45 ?
  • #6 1503310
    mucha360
    Poziom 13  
    Jedyną rade jaka ja ci moge dac to : miałem identyczny przypadek i robiłem to samo co ty myslałem , że zwariuje a przyczyna była banalna wymieniłem tylko złącze od bateri na płycie i teraz działa ale wina może być tez w bateri , że raz działa raz nie bo ogniki w bateri mogą być przerwane i czasami działa a czasami nie. Ale jak był po upadku to tak jak pisali koledzy gdzieś będzie pęknięta płyta. Pozdrawiam i życze powodzenia...
REKLAMA