logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt TravelPilot DX w Ford Focus 1.8 - wyłączanie i problemy z wyświetlaczem

endriuu81 04 Lis 2011 11:16 1209 0
REKLAMA
  • #1 10099539
    endriuu81
    Poziom 2  
    Witam wszystkich,mam taki problem z moim Blaupunktem TravelPilot dx.Po podłączeniu go do mojego Fokusa 1.8,2000r. nie wszystko działa jak powinno.Radio na początku jak się włączy pogra chwilę i się samo wyłączy i włączy od nowa.po dłuższym graniu chyba jak się zagrzeje jest wszystko OK.Druga sprawa to podłączyłem sygnał Gala(prędkości) no i jak przekręcam zapłon i odpalam to wyświetlacz robi się taki czarny,Radio gra normalnie, widać na nim wszystko ale na czarno.Jak zgaszę auto to jest wszystko ok,wyświetlacz podświetlony i wszystko fajnie widać.Przed podłączeniem tego sygnały Gala tego nie było.No i istotna sprawa że właśnie radio nie reaguje przy różnych prędkościach jazdy.Podłączyłem go do kostki iso Pin 1 drugi koniec kabel biało-zielony od zdalnego pilota przy kierownicy. Myślę że może coś jest jeszcze żle podłączone w kostkach,no ale nie wiem do końca co. No i chciałem podłączyć jeszcze sygnał cofania,gdzie go wpiąć( w którą kostkę i który pin) no i skąd go wziąść. Ponieważ chcę uruchomić nawigację a te żeczy są niezbędne aby wszystko śmigało jak należy.Dzięki wszystkim za zainteresowanie.Acha moje radio zmienia kolor gdy auto jest w ruchu,natomiast jak stoi bez ruchu to jest wszystko ok.Cos jest z tym sygnalem GALA.hmmmm
  • REKLAMA
REKLAMA