logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP-LINK TL-WN350GD - karta sieciowa nie działa po ponownym uruchomieniu PC

kubithoo 04 Lis 2011 15:08 2282 10
REKLAMA
  • #1 10100189
    kubithoo
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam
    Zakupiłem kartę sieciową: Karta bezprzewodowa PCI - TP-LINK TL-WN350GD wersja BOX 54Mbps. Zamontowałem ją w komputerze oraz zainstalowałem sterowniki z płyty. Jest wszystko OK tylko gdy wyłączę komputer i ponownie go uruchamiam karta nie działa. Nie widzi żadnej sieci i nic nie mogę zrobić, jest tyko opcja połączenie telefoniczne i sieć VPN. Pozostaje tylko wbić w "Odinstaluj lub zmień program" w Panelu sterowania klikam na program i mam do wyboru: Update the previous installation oraz Uninstall the previous installation. Wybieram to pierwsze po czy coś się instaluje uruchamiam ponownie komputer i jest wszystko w porządku. Mogli byście mi coś poradzić bo nie wiem co mam z tym zrobić. Dzieje się tak za każdym razem gdy uruchamiam komputer. Jest to trochę denerwujące gdyż za każdym razem muszę to instalować i ponownie uruchamiać komputer. Próbowałem również wgrać sterowniki ze strony Tp link i dzieje się tak samo.
    Z góry wielkie dzięki ;)
  • REKLAMA
  • #3 10102648
    Eidems
    Poziom 29  
    Ocena: 251
    karta sprawna? Sprawdzona na innym PC?
  • REKLAMA
  • #4 10102806
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 10109575
    kubithoo
    Poziom 9  
    Próbowałem na innym slocie i nic nie dało. Karta łączy się bez problemy z internetem,
    tylko gdy włączę komputer to za każdym razem muszę instalować sterowniki. Na innym PC jeszcze nie sprawdzałem.
  • #6 10109591
    Dj Haker

Poziom 35  
    Ocena: 99
    Czy jest to Windows 7 ?
    Mam podobny problem na jednym z komputerów.

Przetestuj kartę na innym komputerze.
    Konto firmowe:
    Odzyskajdane.info
    Aleja Kijowska 24, Kraków, 30-079 | Strona WWW: https://odzyskajdane.info
  • REKLAMA
  • #7 10109645
    kubithoo
    Poziom 9  
    Windows 7 Ultimate, 64-bit
  • REKLAMA
  • #8 10109670
    Dj Haker

Poziom 35  
    Ocena: 99
    To może być kwestia tego, że sterowniki nie są kompatybilne z systemem 64 bitowym.
    Jeśli jesteś w stanie to podłącz kartę pod komputer z systemem Windows XP lub 7 32 bit.
    Konto firmowe:
    Odzyskajdane.info
    Aleja Kijowska 24, Kraków, 30-079 | Strona WWW: https://odzyskajdane.info
  • #10 10109729
    kubithoo
    Poziom 9  
    Karte kupiłem w internecie i na aukcji pisało, że obsługuje 64bit. Sterowniki też wgrywałem pod 64.
  • #11 10111609
    pawelciolek3
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    To sprawdź na innym PC najlepiej na XP'u!.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą sieciową TP-LINK TL-WN350GD, która działa poprawnie po instalacji sterowników, ale przestaje funkcjonować po ponownym uruchomieniu komputera. Po każdym restarcie konieczne jest ponowne instalowanie sterowników, co jest uciążliwe. Użytkownik próbował zmienić slot karty oraz zainstalować sterowniki z płyty i ze strony TP-LINK, jednak problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie kompatybilności sterowników z systemem Windows 7 64-bit oraz przetestowanie karty na innym komputerze, najlepiej z systemem 32-bitowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA