logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Faks Canon FAX-B110 - komunikat check rec paper mimo sprawnego czujnika

szauek 06 Gru 2004 18:58 1641 4
REKLAMA
  • #1 1041273
    szauek
    Poziom 12  
    Witam!
    Problem tkwi w tym, że każda próba użycia faksu kończy się komendą jak w temacie. Czujnik sprawdziłem - są OK. Gdy zgodnie z instrukcją wciśniemy STOP i podamy kartkę, zostanie ona wysuwana tak długo póki się nie skończy - czyli flaga czujnika nie opadnie. Po chwili karetka poczyści się chwilę i znów check rec paper...
    Szlak mnie zaraz trafi...
    Pozdrw
    szauek
  • REKLAMA
  • #2 1041420
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1003
    Wysiadł ( albo zabrudził sie od strony transoptora) któryś z czujników papieru. Mialem też niedawno klopoty z laserowym Cononem L200 gdzie komunikat Check paper size doprowadzał mnie do szału. Okazało się ze na skutek przejscia przez mechnizm ok 100 000 ( tak nie pomyłka stu tysiecy) kartek starła się horągiewka czujnika długosci kartki i nie pozwalał drukowac. Tymczasowo dokleiłem na kropelkę kawalek plastiku i zamówiłem nowy element.
    Pozdr.J.
  • REKLAMA
  • #3 1042055
    karolinter
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    witam
    walczyłem kiedyś z taką usterką i po wielu prubach czyszczenia wszystkiego do niczego nie doszedłem. pomogła dopiero kalibracja faksa ale nie pamiętam jak to się robiło trzeba było włożyć biała kartke do skanera i przycisnąc kilka przycisków + włączyć faks .po zeskanowaniu kartki faks działał poprawnie.
  • REKLAMA
  • #4 1044118
    rafał19
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Czy rolki podające są dobre?
  • #5 1048381
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA