logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować porty na Netia Spot dla Xbox 360 i Battlefield Bad Company 2?

gluchy91 05 Lis 2011 14:19 8956 12
REKLAMA
  • #1 10103947
    gluchy91
    Poziom 9  
    Mam od niedawna router Netia Spot. Odkąd go mam niestety uniemożliwia mi on grę online w grę Battlefield Bad Company 2 na Xboxie 360. Przerwertowałem internet, napisałem do EA, oraz do Netii. Najprawdopodobniej chodzi o to, że mam odblokować jakieś porty. Dokładnie dostałem taką informacje od EA:
    "Upewnij się, że porty dla usługi Xbox Live są otwarte. Są to porty, które muszą być otwarte w obu kierunkach przychodzących i wychodzących:
     UDP Ports: 53, 88, 3074
     TCP Port: 53, 80, 3074"
    Po przeczytaniu instrukcji tego router zrobiłem to w ten sposób jak na załączonych obrazkach
    Jak odblokować porty na Netia Spot dla Xbox 360 i Battlefield Bad Company 2? Jak odblokować porty na Netia Spot dla Xbox 360 i Battlefield Bad Company 2?

Gra oczywiście dalej nie działa a ja tracę już cierpliwość. Proszę o pomoc. Zaznaczam, że prawie w ogóle się na tym nie znam. Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10104552
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    MA być ustawiony tylko jeden sposób.
    Raczej ten pierwszy.

Ewentualnie na test możesz wpisać IP XBOX'a do DMZ.
  • #3 10104886
    gluchy91
    Poziom 9  
    Wyłączyłem przekierowania : NIC
    Wyłączyłem wyzwolenie, włączyłem przekierowania: NIC
    Wpisałem adres ip Xboxa jako host DMZ : NIC!

Co to może oznaczać?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 10104902
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2681
    Adres IP dla Xbox-a jest zawsze ten sam? Jeżeli wpiszesz go do DMZ musi zadziałać, chyba że masz jeszcze jakiś błąd w konfiguracji.
  • REKLAMA
  • #5 10105191
    gluchy91
    Poziom 9  
    Z tego co sprawdziłem to ma cały czas te sam IP, który wpisałem do DMZ.
    A jakiego typu mogą to być błedy w konfiguracji?
  • Pomocny post
    #6 10105332
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    Zobacz czy restart routera coś da
    Jaki masz dokładnie błąd w grze ?
    Jak wygląda test sieci z poziomu dashboardu tzn.

Ustawienia systemu/Ustawienia sieciowe/"twoja siec"/przetestuj połączenie z xbox live
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 10105873
    gluchy91
    Poziom 9  
    W tescie połączenia na Xboxie wyskakuje mi:
    Stan sieci
    Sieć: połączenie
    Internet: połączenie
    Xbox Live : połączenie
    czyli wszytko OK
    Restart (kolejny zresztą bo próbowałem pare razy) nic nie pomaga.
    Wchodzę w Rozgrywke Wieloosobową>Szybka Grę i po kliknięciu DOŁĄCZ DO GRY wyskakuje mi komunikat:
    AKTUALNIE NIE MA DOSTĘPNYCH GIER
    NIE ZNALEZIONO ŻADNYCH GIER, SPRÓBUJ PONOWNIE
    jak się domyślacie wielokrotne próbowanie nic nie pomoga :/

Grę aktualizowałem, też nie pomogło.
  • Pomocny post
    #8 10105944
    Bródka
    Poziom 42  
    Wiec przekierowanie portów działa, sam przed chwila sprawdziłem u siebie na xboxie grę bad company 2 i czy działają serwery EA, działają, można grać.
    Na innych trybach gry jest tak samo ?
    Konto XBL masz na Polske czy inny kraj ?
    Konto oczywiście jest w wersji GOLD ?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 10106114
    gluchy91
    Poziom 9  
    Xboxa kupiłem niedawno, to drugie konto z 3 kont darmowych. Gold na tym koncie jest jeszcze przez tydzień, dwa. Konto mam na Polskę. Próbowałem na 3 trybach. Pózniej sprawdzę na wszystkich, bo teraz sciągam ten dodatek Vietnam, choć bez Vip codu i tak nic nie da, ale chwytam się już wszystkiego. Sprawdzę, również czy mogę grać w jakąś inna grę EA online. Gears of War działa bez zarzutu w trybie multi
  • Pomocny post
    #10 10106251
    Bródka
    Poziom 42  
    A jak wygląda u ciebie sytuacja z ustawieniami filtra rodzinnego jest wyłączony ?
    Wejdź też w Moja konsola xbox/"twój gamertag"/zabezpieczenia online/ustawienia/ - masz ustawiony dorosły ?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 10107558
    gluchy91
    Poziom 9  
    Filtr rodzinny wyłączony.
    Inne gry EA działąją online.
  • Pomocny post
    #12 10107795
    Bródka
    Poziom 42  
    Bródka napisał:
    Wejdź też w Moja konsola xbox/"twój gamertag"/zabezpieczenia online/ustawienia/ - masz ustawiony dorosły ?

A to ?

Możliwe że mają awarie z serwerami choć wątpię bo mnie działa, jeszcze co mi przychodzi do głowy to zmiana DNS lub/i odinstalowanie gry i usuniecie save, ewentualnie skopiowanie i usuniecie i sprawdzenie na nowo zainstalowanej gry na nowych save
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #13 10108495
    gluchy91
    Poziom 9  
    DZIĘKI ZA POMOC!
    Choć nie mam pojęcia co pomogło. Dostałem podpowiedź od EA zeby odinstalować aktualizacje i wklikać kombinacje klawiszy... zdziwiło mnie to, ale najważniejsze że pomogło!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problemy z grą online w Battlefield Bad Company 2 na Xbox 360 z powodu routera Netia Spot, który może blokować niezbędne porty. Zgodnie z zaleceniami EA, porty UDP 53, 88, 3074 oraz TCP 53, 80, 3074 powinny być otwarte. Użytkownik próbował skonfigurować DMZ dla Xboxa, ale nadal występowały problemy z połączeniem. Po kilku próbach i sugestiach dotyczących restartu routera oraz sprawdzenia ustawień, użytkownik ostatecznie rozwiązał problem poprzez odinstalowanie aktualizacji gry, co pozwoliło na nawiązanie połączenia z serwerami EA.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA