logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Call of Duty 4 MW1 - mało FPS w porównaniu z komputerem o gorszych parametrach

fczkzzz 06 Lis 2011 16:41 1099 7
REKLAMA
  • #1 10109036
    fczkzzz
    Poziom 2  
    Witam, szukałem od dłuższego czasu forum, w którym mogę opisać swój problem i mieć nadzieje , że ktoś odpisze. :/. Mój problem jest taki, że posiadam sprzęt ''NVIDIA GeForce 9500GT 1GB/ Pentium Dual Core 2.80 GHz/ 3GB ram/ 500GB HDD.''
    Ostatnio poświęcam dość dużo czasu grze Call of Duty 4 mw1. Posiadam w tej grze ledwo 125 fps. Mój kolega ma gorszy sprzęt i posiada 250 fps [stałych] , może orientuje sie ktoś w tej dziedzinie?? :(((.
  • #2 10109379
    kondziu jah
    Poziom 33  
    Ocena: 122
    Ustaw najniższą rozdzielczość i sprawdź ile będzie.
    Swoją drogą i tak nie zauważysz różnicy między 30 a 300 klatek/s, więc w czym problem?

Poczytaj takżeAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #3 10109891
    fczkzzz
    Poziom 2  
    Jest różnica odczuwalna :(.. Chciałem sie dowiedzieć jak mogę to naprawić ;(.
  • REKLAMA
  • #4 10109999
    wlw_wl
    Poziom 38  
    Ocena: 148
    Twoja karta nie jest zbyt mocna, a gra nie jest wcale taka mało wymagająca. Na 9800GTX to by się można było tylu FPS spodziewać. Jakiż to sprzęt ma kolega?

kondziu jah napisał:
    Swoją drogą i tak nie zauważysz różnicy między 30 a 300 klatek/s, więc w czym problem?
    Jak jesteś ślepy albo masz wyłączony monitor, to nie zauważysz. W pozostałych przypadkach, różnica między 30 a 60 FPS to niebo a ziemia.
  • #5 10110478
    fczkzzz
    Poziom 2  
    Ma słabszy procek mnie ramu o 0.5GB i Karte Graficzna Ati Rodeon. Mówił , że w coś tam pomieszać w sterach , że jedno na wydajność drugie na jakość. I , że powinno mi bez problemu wyciskać 250 fps. ;///... Help :[.

@kondziu
    Jest taka sprawa , że na mapie Strike przy respie w Opozycji jest taki mały straganik przy B. Mam za mało fps żeby wchodzić na takie mniejsze Glitche , tzw. Jumpy , co uczyni mnie pro :D , gram w cod 4 z 10 dni dlatego tak bardzo mi na tym zależy. :/.

@Edit
    W cod2 ludzie z kartą graficzną 512 ''ati rodeon'' 1,5 GB ramu i z jakimś prockiem 2.0. Mają ponad 333 fps niektórzy (nie wiem jakim cudem) 500 strzelam na jakieś cudaczne cfg. a ja nie umiem wycisnąć 250 stałych na bardzo słabej grafice. ;(

Proszę poprawić błędy pisowni w swoich wypowiedziach!
    [DriverMSG]
  • #6 10110530
    mtaton
    Poziom 21  
    Ocena: 42
    W Cod 4 również miałem wielkie skoki FPS na starym PC. Czasem bez problemu 70+ a czasem spadało do 20. Czasem lepiej zbić detale gdy i grać płynnie niż grać na Max i wnerwiać się na dedy przez ścinki.
  • REKLAMA
  • #7 10110604
    wlw_wl
    Poziom 38  
    Ocena: 148
    No jak ma Ati Rodeon to na pewno gorsza.

fczkzzz napisał:
    z kartą graficzną 512 ''ati rodeon'' 1,5 GB ramu i z jakimś prockiem 2.0
    Ehhh... widzisz i nie grzmisz...
  • #8 10111616
    fczkzzz
    Poziom 2  
    Wiesz , bardzo się interesuje dlaczego tak mam, jedni mi piszą , że ''ati jest słabe'' a pięć minut temu sie dowiedziałem , że ''ati jest lepsze do gier fps''. Dlatego teraz jestem w du*ie , a i tak sie nie dowiedziałem co z tym moge zrobić... Wczoraj jak grałem z kolegami to powiedział mi jeden , że ma to samo w cod4 a w cod6 ma 250 fps;o. Z powodu innej optymalizacji czy coś xd. Wiecie , ja tam tego nie ogarniam. Dlatego was proszę o pomoc. :/...
    Moderowany przez DriverMSG:

Ja dwa razy prosić nie mam zamiaru, a i poziomu Twojej pisowni tolerować nie będę.
    3.1.15. (11) Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
    3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z niską liczbą klatek na sekundę (FPS) w grze Call of Duty 4: Modern Warfare, osiągając jedynie 125 FPS na sprzęcie z kartą graficzną NVIDIA GeForce 9500GT, procesorem Pentium Dual Core 2.80 GHz, 3 GB RAM i dyskiem HDD 500 GB. W porównaniu do kolegi, który ma gorszy sprzęt, ale osiąga 250 FPS, użytkownik poszukuje przyczyn i rozwiązań. Odpowiedzi sugerują obniżenie rozdzielczości, zmniejszenie detali graficznych oraz sprawdzenie ustawień sterowników. Wskazano również, że karta graficzna 9500GT jest słabsza w porównaniu do modeli takich jak 9800GTX, a różnice w FPS mogą wynikać z optymalizacji gry.
REKLAMA